Project zuinige CV-Ketel


Wat?

Onderzoeken wijzen uit dat 75-95% van de CV-ketels niet naar behoren functioneert. Dat kost niet alleen veel geld, het zorgt ook voor onnodig gasverbruik. 

Je kunt je CV ketel en radiatoren zuiniger maken door ze goed in te regelen.

Hierdoor gaat de CV-ketel gelijkmatiger werken, met minder starts en stops. Jouw huis warmt zo gelijkmatiger op. Er zijn geen koude of te warme kamers meer, waardoor het wooncomfort verbetert. 

Allereerst kan de temperatuur van je ketel vaak omlaag van 90 naar 65 graden. Daarnaast is er bij een zuinige cv een gelijkmatige aflevering van warmte bij alle radiatoren in huis.  Om dit voor elkaar te krijgen moeten de radiatoren 'waterzijdig ingeregeld' worden. Het warme water raakt dan beter verdeeld over het gehele verwarmingssysteem.

Hoe?

Het inregelen kun je door een gecertificeerde installateur laten doen. 50 tinten groen Assendorp komt in 2020 met een speciale actie. Wil je helpen om dit te organiseren? Meld je aan bij: welkom@50tintengroenassendorp.nl

Wie handig is kan het met behulp van een Inregelkit zelf of samen met de buren doen. Dit kost ongeveer een dagdeel. Ga je met je buren aan de slag? Dan kun je bij 50 tinten groen Assendorp een kit twv €89,- lenen. 

Wil je eerst meer te weten komen over energiesparing en een zuinige CV? Via een huiskamergesprek kunnen we jou en je buren op weg helpen.

Waarom?

 Zuinige afstelling is goed voor de portemonnee. Een rekensommetje: als 7 miljoen huishoudens 15% minder verstoken, dan besparen we meer dan 1 miljard euro. Per huishouden kan dit oplopen tot honderden euro’s op jaarbasis. Tevens leidt het zuinig afstellen tot een belangrijke vermindering van CO2 uitstoot.

Bovendien wordt zo de CV ketel stiller en gaat langer mee. De vraag is dus niet óf je de verwarming beter moet afstellen, maar wanneer.

 Subsidies

Met de SEEH-subsidie kun je €60 terugkrijgen als de CV laat inregelen door een erkend installateur. Voorwaarde is wel dat je ook twee isolatiemaatregelen aan de woning laat uitvoeren. Meer info vindt je hier.

Tips & Tricks

  • Organiseer samen met je buren een huiskamergesprek om de actie voor te bereiden.
  • Je kunt nu al energie en geld besparen door de ketel op ecostand te zetten. Je vindt uitleg hierover op de handleiding van je CV. 
  • Hieronder vindt je een filmpje over het inregelen: https://www.youtube.com/watch?v=TntT__yrRyQ

Links

https://cv-inregelen.nl/cv-inregelen/wat-is-cv-inregelen

https://www.consumentenbond.nl/cv-ketel/afstellen-van-je-cv-ketel

https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/verwarmen-op-gas-of-hout/cv-ketel-onderhoud-en-instelling/

Meer weten?

Neem contact op met Olaf Heinen via welkom@50tintengroenassendorp.nl