Project #004 | Zonnepanelenactie Assendorp

Collectieve wijkaanpak

Duurzaam energie opwekken en geld besparenDe collectieve wijkaanpak om samen zonnepanelen in te kopen is goedkoper, leuker en efficiënter. De actieve bewoners hebben veel aandacht besteed aan het selecteren van een aanbieder, die lokaal is, goede kwaliteit en service verleent en een eerlijke prijs vraagt. 

Zonnepanelen voor mensen mét en zonder dak in 2020

De zonnepanelenactie gaat door in de slow down, maar wel anders. Dit voorjaar organiseert 50tintengroenAssendorp opnieuw een zonnepanelenactie voor mensen met én zonder plek op hun eigen dak. Deze keer met een zonnebloemwedstrijd met een gratis zonnepaneel voor de winnaar. Er komt een nieuwe aanbieder voor panelen op je eigen dak en we hebben een aanbod samen met de Zwolse energiecoöperatie Blauwvinger Energie voor zonnepanelen als je geen plek op je eigen dak hebt.

Het aanbod

De powerpoint presentatie met 

  • Uitleg over het nieuwe salderen
  • Het aanbod van the Sunshine Company en Blauwvinger Energie vind je hier

Voorbeeldoffertes van The Sunshine Company vind je hier:

Hier vind je het aanbod van Blauwvinger Energie voor mensen zonder dak: 

Vrijblijvende offerte

Een vrijblijvende offerte opvragen kan hier

Wie heeft de grootste?

Dit jaar combineren we de zonnepanelenactie met een wedstrijd voor de hoogste zonnebloem in Assendorp. Bij de uitnodiging voor de zonnepanelenactie krijgen mensen een zakje zonnebloemzaadjes. Als je die niet in de bus hebt gekregen, kun je een zakje met zaadjes op de bewonersavond krijgen. In september meten we wie de grootste zonnebloem heeft. De winnaar krijgt een gratis zonnepaneel: als onderdeel van de actie of een los reispaneel. Meer informatie over de actie en de wedstrijd met reglement lees je op: www.50tintengroenAssendorp.nl/zonnebloemwedstrijd

28 april 20.00-21.00 uur online bewonersavond

terugkijken naar de webinar kan via: volgt nog

Meer informatie over het programma vind je in ons filmpje: https://youtu.be/sDpeTfG2AQA

Zonnepanelenactie 2019

De eerste bewonersavond is 12 februari 2019 geweest. Ongeveer 10 daken zijn toen vol gelegd mat panelen.