Verhaal #54 I Zeven Assendorper huishoudens delen twee elektrische auto’s

“Wat rijdt -ie lekker he?”, zegt Laurien Visser tegen Diederik van Petegem als we in een Renault Megane vanaf het Assendorperplein de Enkstraat inrijen. En inderdaad, de gloednieuwe elektrische auto lijkt over de weg te glijden. Al snel draaien we de Deventerstraatweg op, op weg naar de Hortensiastraat.

Visser en Van Petegem vertegenwoordigen zeven huishoudens die sinds kort gezamenlijk twee auto’s van OnzeAuto delen. Hoe is het idee ontstaan? Laurien: “Wij delen al een tijdje een auto maar deze stond in Zwolle Zuid geparkeerd. Met een kleintje was dit af en toe best lastig. Maar een eigen auto zagen we niet zitten. Die zou vaak stilstaan, een kostbare en onnodige luxe. Als je de kosten van aanschaf, onderhoud, vergunning en verzekering bij elkaar optelt kom je al snel op 25 cent per kilometer.” Omdat de buren op het Assendorperplein ‘best een hecht clubje’ vormen ging ze nadenken over alternatieven.

De situatie van Diederik was iets anders. “Wij hadden twee auto’s, eentje voor de deur en eentje op het Mobipunt. Ik had al eerder nagedacht over een deelauto, eentje in particulier beheer, maar zag nogal wat beren op de weg.”

Logistieke puzzel

Auto’s delen scheelt in de kosten en is goed voor het milieu maar het kan logistiek best lastig zijn. Wie is de officiële eigenaar, wie beheert de sleutel en de schoonmaak, wie verzorgt de agenda en de maandelijkse afrekening? Bovendien: hoe zorg je ervoor dat het niet bij één deelauto blijft en dat anderen kunnen aanhaken? Zodat er meer mensen en auto’s meedoen, met daardoor ook meer kans op gaatjes in de agenda?

De oplossing kwam toen de initiatiefnemers in contact kwamen met OnzeAuto, een bedrijf dat bewoners in wijken en gemeenten helpt om auto’s te delen. “Het voordeel van deze aanpak is dat de auto eigendom blijft van het bedrijf en zij verantwoordelijk is voor het onderhoud en de maandelijkse afrekening”, aldus Diederik.

De zeven huishoudens kwamen drie keer bij elkaar om het plan voor elk gezin door te rekenen. De uitkomst was positief: de deelauto’s bleken voor alle deelnemers financieel goed uit te pakken.

Goede afspraken

Het systeem is eenvoudig: bewoners kopen een bundel bij OnzeAuto, waarbij ze kiezen uit opties die variëren van ‘af en toe een ritje’ tot ‘de ervaren autodeler’ die vaak op de weg zit. Als er voldoende aanmeldingen zijn wordt een auto in de wijk geplaatst.

Diederik: “We hebben met de gemeente goede afspraken gemaakt. De deal is: voor elke nieuwe vergunning gaat een auto weg. Het doel is: minder blik in de wijk. De gemeente zorgt voor nieuwe laadpalen mocht dat nodig zijn.”

Diederik heeft één auto de deur uit gedaan. Hij en zijn vrouw gebruiken de Renault voor gezinsuitjes. Met de kinderen is rekening gehouden: in een van de auto’s zit standaard een kinderzitje. Laurien is ook blij met de auto’s op het plein. “Ik draai vier keer per maand avonddiensten in Groningen; dat zijn sowieso mijn vaste huurmomenten. Daarnaast boek ik af en toe een ritje naar de familie.”

De deelauto maakt het haalbaar om elektrisch te rijden. “Mijn werkauto is een benzineslurper”, aldus Diederik. “Ik wil al langer elektrisch maar dat is financieel best een hele uitdaging. Nu zijn we lekker op weg. Wie weet kan de werkauto binnenkort ook de deur uit.”

Handige snufjes

De app van OnzeAuto fungeert zowel als boekingssysteem, sleutel en boekhouding. En er zijn meer handige snufjes. “Als ik mijn telefoon op het laadplaatje leg en contact via bluetooth maak verschijnen mijn apps op het scherm”, legt Diederik uit. “Draadloos telefoneren, luisteren naar je eigen muziek, eerdere bestemmingen tonen, het kan allemaal.”

Het mooie aan het plan is dat het eenvoudig opgeschaald kan worden. “Iedereen die mee wil doen kan vandaag nog instappen”, aldus Diederik. “Onze ambitie is om te groeien. Het klinkt raar maar des te meer deelnemers, des te meer opties en des te minder hoofdpijn.”

Als we na een rondje binnenstad Assendorp weer binnenrijden maken Laurien en Diederik de balans op. “Rijdt als een zonnetje, heerlijk om dit samen te kunnen doen.” Het enige punt zijn die handige, nieuwe snufjes. Laurien tegen Diederik: “Leg je nog eens uit waar het knopje voor de cruise control zit?”

Ook meedoen? Lees hier hoe.

Foto: Deelnemers van de elektrische deelauto’s op het Assendorperplein. Vlnr Diederik met Joos, Laurien met Victor, Joost en Maarten (foto Natascha van Zaanen)