#010 | 15 November 2019 | Werksessies Samen Assendorp een paar tinten groener maken

19 november: Werksessies Samen Assendorp een paar tinten groener maken

Op 19 november organiseert 50 tinten groen Assendorp twee werksessies om Assendorp te vergoenen. Er is een werksessie over slimme mobiliteit, en één om begin 2020 een festival te organiseren dat zoveel mogelijk groene initiatieven in de wijk samenbrengt.

Werksessie over slimme mobiliteit

’50 tinten groen Assendorp’ stimuleert duurzame en slimme mobiliteit in Assendorp. Hoe? Bijvoorbeeld door een elektrische deelbakfiets beschikbaar te stellen (heb jij hem al gespot voor de winkel van Wignand Hazelaar?), en het gebruik van deelauto’s toegankelijk te maken voor iedereen. Denk je er zelf wel eens over na om een auto te delen? Schuif dan om 19.30 uur bij de werksessie over deelauto’s, met Mobiliteitsmakelaar Arjan Broer. Praat vrijblijvend mee, stel je vragen en laat je inspireren door succesverhalen van andere Assendorpers.


Joost Vlot is tevreden auto-deler: “Ik hoef geen auto te kopen, ik heb geen onverwachte kosten voor onderhoud én ik rijd goedkoper per kilometer!”

Arjan vertelt je dan ook over de actie van 50 tinten groen: Assendorpers kunnen autodelen tot het einde van 2019 gratis uitproberen! Lees er alles over en bekijk de voorwaarden op de website: https://50tintengroenassendorp.nl/deelauto-gebruik-stimuleren/

Werksessie groen festival met studenten van Windesheim

50 tinten groen wil met Assendorpers de verschillende groene acties in de wijk samenbrengen in een festival. Als je goede ideeën hebt, challenges wilt bedenken of het gewoon leuk vindt om er iets gezelligs van te maken, ben je welkom bij deze werksessie. We gaan ter plekke plannen maken voor een leuk groen festival, dat ergens begin 2020 zal plaatsvinden. Ter inspiratie presenteren studenten van Windesheim hun onderzoek voor een nieuwe organisatievorm van 50 tinten groen. Kirsten Notten en Adriaan Mosterman begeleiden deze sessie.

Help jij ook mee om Assendorp een paar tinten groener te maken? Welkom op 19 november, 19.30-21.30 uur, Stadkamer Centrum. Aanmelding is niet nodig.