Meer groen en ruimte in de wijk
Op afstand parkeren
Parkeer je je auto op een parkeerplaats in plaats van voor de deur, dan maak je meer ruimte in je straat. Parkeren kan op een MobiPunt. Dat is een grote, vrij toegankelijke parkeerplaats in de buurt. Er is een MobiPunt aan de Van der Laenstraat. We zijn bezig om het tweede MobiPunt in de wijk te realiseren. Het mooie is, als twee buren beiden hun auto structureel op afstand parkeren, kan er een parkeervak in de straat vervangen worden door groen. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg met de gemeente en de rest van de buurt.
Autodelen
Een andere manier om minder auto's in de straat en de wijk te krijgen is autodelen. Er zijn Assendorpers die daar voor openstaan. Er zijn ook een heel aantal Assendorpers die het al doen. Zij doen hun (tweede) auto weg spreken met buren af om een auto te delen. Hieronder lees je hun ervaringsverhalen.
Hulp nodig?
Wil je ook je auto parkeren op het MobiPunt? Of wil je autodelen, maar weet je niet hoe? Of met wie? We helpen je graag. Je kunt je wens bespreken met Adriaan Mosterman. Hij kan proberen je te koppelen aan iemand in jouw buurt die ook wil autodelen.
Ondernemers
Ondernemers zijn bezig om een bevoorradingshandleiding te ontwikkelen. Daarmee wordt het laden en lossen efficiënter geregeld, waardoor de Assendorperstraat minder druk wordt. Wil je hier aan mee doen? Neem contact op met Adriaan Mosterman.
Ervaringen
Evelien zocht en vond een deelauto
Duurzaam vervoer: beter voor het klimaat
Om het CO2 niveau naar beneden te brengen zijn drastische maatregelen nodig. We kunnen de uitstoot van fossiele brandstoffen terugdringen door vaker de auto te laten staan. Als we dat als wijk samen doen, heeft dat nog meer impact.
We nemen vaker het Openbaar Vervoer en de fiets. De ruimte die overblijft in de straat als we auto's gaan delen, gebruiken we om te leven, spelen en om tuintjes aan te leggen.
Een groene straat is prettig, gezellig en koel. Planten en dieren krijgen meer ruimte en regenwater kan beter weg. Groen helpt om de wijk klimaatadaptoief te maken. Er is minder hittestress, minder wateroverlast en levert een bijdrage aan de biodiversiteit.