Welkom bij 50 tinten groen Assendorp!


Assendorp is een wijk met karakter. Om dat zo te houden hebben bewoners het initiatief genomen om de huizen te isoleren en energie te besparen, de wijk groener te maken en mobiliteit te verduurzamen. Want de huizen zijn oud en tochten. De wijk is versteend zodat straten makkelijk vol stromen bij heftige regenval en de warme zomers voor hittestress zorgen. De smalle straatjes zijn niet berekend op de vele auto’s. Meer groen zorgt voor verkoeling in de zomer en houdt de regen langer vast zonder overstromingen. Met andere mobiliteit krijgen we meer plek voor spelen, bomen en struiken. Isoleren en duurzame opwek geeft warme, comfortabele huizen en een lage energierekening.

We organiseren campagnes en helpen elkaar bij 50 verschillende soorten groene acties. Of je nu een bespaarder, een organisatiewonder of een klusser bent, van elektrische deelauto’s, gezelligheid, geveltuintjes of een comfortabel huis houdt, groene vingers, snelle typevingers of twee linkerhanden hebt: je bent welkom om mee te doen met 50 tinten groen in Assendorp.

Wat is het doel 50 van tinten groen Assendorp?

Warme huizen en duurzame opwekking

Samen aan de slag om je woning te verduurzamen. Bewoners regelen met elkaar energiebesparing, isolatie en zonnepanelen.


Groen en water

Veel bewoners van Assendorp willen onze versteende wijk groener maken. Weet je niet waar je moet beginnen? Laat ons weten en we gaan samen aan de slag.


Duurzame mobiliteit


Hoe duurzaam is Assendorp?


0+
Zonnepanelen
0
Daktuinen

0
Betere isolatie

Wat kun je zelf doen?
Wie ondersteunt 50 tinten groen?


Logo
Logo
Logo
Logo
Logo