Regentonnen
Elke tuin verdient een regenton. Een regenton helpt om jouw tuin groener te houden en je planten fit te houden. Met een regenton recycle je regenwater. Dit helpt watertekorten tegen te gaan. Bij zware buien zorgt een regenton ervoor dat bodem en riool het vele water kunnen verwerken. Een regenton is daarom goed voor jou, voor je planten en voor de stad!
Via het Groene Zuiden kun je vanaf nu weer een regenton met korting bestellen. Je krijgt er gratis een vulautomaat bij. Kijk snel op de actiepagina voor alle ins en outs.
Omdat regentonnen zo belangrijk zijn, hebben Het Groene Zuiden en 50 tinten Groen Assendorp samen een actie opgezet, waarin wijkbewoners een regenton met korting kunnen aanschaffen en gratis accessoires krijgen. De gemeente Zwolle geeft subsidie, waardoor de uiteindelijke kosten laag blijven.
Samenwerking met leveranciers Wildkamp en 20302050 heeft geleid tot een mooi aanbod van zeven verschillende regentonnen. Op de actiepagina kun je het aanbod bekijken en een voucher bestellen.
Ook zijn daar tips te vinden over de installatie van een regenton en het aanvragen van subsidie bij de gemeente.
Bestellen via de webshop
Dit jaar bestel en betaal je de ton direct in de webshop van de leveranciers. Bij ons vraag je een kortingsvoucher aan. Met de mooie kortingen en de subsidie kan je dit jaar zelf een ton aanschaffen voor onder de €10,-.
Vul in de webshop de voucher code in. Bij Wildkamp wordt de korting van 25%, en bij 20302050 de €20,- automatisch verrekend. De tonnen van Wildkamp kan je ophalen bij de winkel op de Marslanden.
Voor meer informatie kijk je op de pagina van de regentonnenactie: www.hetgroenezuiden.nl/regenton
Subsidie voor een wadi
Een wadi (laten) aanleggen? Ook daar is subsidie voor! Bekijk het hier
Waarom zou je meedoen aan deze regentonnenactie?
REGENTONNEN ZIJN BELANGRIJK!
- De planten in jouw tuin houden van regenwater! In regenwater zit namelijk geen kalk. Kalk is gezond voor mensen, maar je planten lusten het minder graag. Je ramen en auto wassen met water uit de regenton is trouwens ook een goed idee: weinig kalk in het water betekent namelijk geen strepen op je raam.
- Regenwater opvangen is goed voor het milieu. Gemiddeld verbruiken we 120 liter drinkwater per persoon per dag. Als het warm is, gemiddeld 150 liter. We kunnen niet eindeloos grondwater oppompen voor menselijk gebruik. Dit heeft effect op onze bodem en natuur. Met een regenton verbruik je minder leidingwater, waardoor er minder grondwater opgepompt hoeft te worden.
- Er vallen steeds vaker hevige, korte buien. Onze bodem en ons riool is hier niet altijd op berekend. Zo kan er wateroverlast ontstaan. Regentonnen kunnen helpen een gedeelte van het water op te vangen en wateroverlast te verminderen.
- Lange, droge periodes komen in de zomer steeds vaker voor. Het opvangen van regenwater is een slimme zet om ook in tijden van droogte je planten te voorzien van water. Scheelt weer een sproeibeurt, die ieder kwartier gemiddeld 100 liter water kost!
- Een regenton maakt tuinieren makkelijker. Je waterkraan zit in je tuin, daar waar je ‘m nodig hebt. Je hebt altijd water voorhanden.
- Je hebt geen omkijken naar je regenton. Hij heeft een deksel zodat muggen op afstand blijven. Hij vult zichzelf met water van de regenpijp. Ton vol? Je regenpijp voert het water automatisch af op het riool of de sloot. Wel even opletten in de winter als het vriest.
Waar wacht je nog op? Bekijk onze selectie regentonnen op de website van Het Groene Zuiden!
Lees het verhaal van Alex Dol, initiatiefnemer van de regentonnenactie