Regenton met korting

Elke tuin verdient een regenton. Een regenton helpt om jouw tuin groener te houden en je planten fit te houden. Met een regenton recycle je regenwater. Dit helpt watertekorten tegen te gaan. Bij zware buien zorgt een regenton ervoor dat bodem en riool het vele water kunnen verwerken. Een regenton is daarom goed voor jou, voor je planten en voor de stad!

Het Groene Zuiden en 50 Tinten Groen Assendorp maken het je makkelijk. We helpen je stap voor stap om een regenton te kiezen, te kopen en aan te sluiten. Je krijgt korting en een gratis vulautomaat. Bij de gemeente Zwolle kun je vervolgens om subsidie vragen.

Wat moet je doen? (Je wordt doorgelinkt naar de website van onze partner Het Groene Zuiden)


Waarom zou je meedoen aan deze regentonnenactie?

Reden 1: Regentonnen zijn belangrijk!
  • De planten in jouw tuin houden van regenwater! In regenwater zit namelijk geen kalk. Kalk is gezond voor mensen, maar je planten lusten het minder graag. Je ramen en auto wassen met water uit de regenton is trouwens ook een goed idee: weinig kalk in het water betekent namelijk geen strepen op je raam.
  • Regenwater opvangen is goed voor het milieu. Gemiddeld verbruiken we 120 liter drinkwater per persoon per dag. Als het warm is, gemiddeld 150 liter. We kunnen niet eindeloos grondwater oppompen voor menselijk gebruik. Dit heeft effect op onze bodem en natuur. Met een regenton verbruik je minder leidingwater, waardoor er minder grondwater opgepompt hoeft te worden.
  • Er vallen steeds vaker hevige, korte buien. Onze bodem en ons riool is hier niet altijd op berekend. Zo kan er wateroverlast ontstaan. Regentonnen kunnen helpen een gedeelte van het water op te vangen en wateroverlast te verminderen.
  • Lange, droge periodes komen in de zomer steeds vaker voor. Het opvangen van regenwater is een slimme zet om ook in tijden van droogte je planten te voorzien van water. Scheelt weer een sproeibeurt, die ieder kwartier gemiddeld 100 liter water kost!
Reden 2: Gemak
  • Wat is nu een goede regenton? Hoe sluit ik die dan aan? Last van keuzestress? Wij maken het je gemakkelijk. We helpen je stap voor stap bij het kiezen, kopen en aansluiten van je regenton.
  • Een regenton maakt tuinieren makkelijker. Je waterkraan zit in je tuin, daar waar je ‘m nodig hebt. Je hebt altijd water voorhanden.
  • Je hebt geen omkijken naar je regenton. Hij heeft een deksel zodat muggen op afstand blijven. Hij vult zichzelf met water van de regenpijp. Ton vol? Je regenpijp voert het water automatisch af op het riool of de sloot. Wel even opletten in de winter.
Reden 3: Je krijgt voordeel: korting en gratis accessoires
  • Op een aantal tonnen krijg je korting omdat je via deze website bestelt
  • Je krijgt bij alle tonnen een gratis vulautomaat, zodat je je ton makkelijk aansluit.
  • De gemeente geeft subsidie. Die moet je zelf aanvragen. Wij helpen je hierbij. Zo hoeft een regenton niet veel te kosten!

Waar wacht je nog op? Bekijk onze selectie regentonnen op de website van Het Groene Zuiden!


Naar de regentonnen

En dan nog even dit...
Waarom is de vierkante regenton zoveel duurder geworden?

De vierkante regenton die eerder door 50 Tinten Groen Assendorp is aangeboden was gemaakt van bestaande opvangbakken uit de industrie die op de nominatie stonden om weggegooid te worden. Ondernemer Guido de Vries (20302050) uit Deventer geeft oude materialen een nieuw leven in nieuwe producten en hij ontwikkelde die bakken tot regentonnen. Dit kwam 50TGA ter ore en daarmee was de succesvolle regentonnenactie vorige jaren een feit.

Echter, de stroom oude opvangbakken droogde op. Door de grote vraag naar deze bijzondere regentonnen in Assendorp heeft Guido de Vries gezocht naar een nieuwe manier om deze regentonnen op circulaire wijze te produceren. Het was een lastige klus om een sterke, vierkante bak te maken uit gerecyclede kunststof. Maar het is gelukt. De regenton wordt nu geproduceerd in de regio geproduceerd door een duurzame kunststoffabriek in Nieuw Leusen, net boven Zwolle.

De ton is zeer geschikt voor woningen met weinig buitenruimte. Door zijn afmetingen (30x30 cm) past hij precies naast een geveltuintje en is daarmee een gezichtsbepalend element in het straatbeeld van Assendorp. 50TGA is heel blij dat haar succesvolle product verder ontwikkeld is. Wel zit er een hoger prijskaartje aan, maar je krijgt daarvoor wel een zeer robuuste, duurzame, circulaire ton van Sallandse bodem.


Volg ons


Blijf op de hoogte en praat mee.


Image Image Image Image
Image

Heeft jouw straat een straatambassadeur?


Het hart van onze beweging zijn de straatambassadeurs. Veel straten hebben een eigen contactpersoon. Heeft jouw straat ook een straatambassadeur?

Image