Project 38 Elektrische deelbakfiets


Elektrische deelbakfiets te huur


Elektrische deelbakfiets te huur

Sinds kort staat er een elektrische deelbakfiets in Assendorp. Dankzij een samenwerking met Stadshovenier Zwolle en de Gemeente Zwolle staat deze blitse bakfiets klaar om gebruikt te worden voor de boodschappen van bewoners en winkeliers in Assendorp. Handig toch?

Even de bakfiets pakken

Uit onderzoek blijkt dat een aantal winkeliers in Assendorp best behoefte heeft om soms voor een boodschap even een elektrische bakfiets te pakken in plaats van de auto of bestelbus. Vorig jaar hebben we met de Gemeente Zwolle een proef gedaan met een elektrische deelbakfiets in de wijk. Dat beviel goed. In de stad ben je met een fiets vaak sneller en bovendien scheelt het brandstof en de uitstoot van CO2.

Samenwerking

Ondertussen was Assendorper en Stadshovenier Adriaan Mosterman ook bezig om een elektrische bakfiets aan te schaffen voor zijn werk. Hij wist dat hij hem niet continu nodig zou hebben en was bereid om de bakfiets te delen. We hebben de handen ineengeslagen en deze samenwerking maakte het mogelijk om de elektrische bakfiets aan te schaffen.

Meer ruimte in de wijk

Op lange termijn zou een netwerk van elektrische deelbakfietsen het parkeerprobleem in Assendorp kunnen verminderen. Er zijn dan minder auto’s nodig en dat zorgt voor meer ruimte in onze drukke wijk. Bovendien draagt het bij aan een schonere lucht en een beter klimaat. We zijn benieuwd hoeveel onnodige ritten met auto’s en bestelwagens onze nieuwe bakfiets gaat schelen!

Reserveren

Een student van Windesheim onderzoek naar een systeem waardoor de bakfiets makkelijk te reserveren, te betalen en mee te nemen is. Danique Pellen, student Logistics Management aan Windesheim houdt hierover een enquête onder winkeliers en bewoners. Lees hieronder meer over het onderzoek. Doe je mee? Tot die tijd kun je de bakfiets reserveren door te mailen naar adriaan@stadshovenierzwolle.nl.

Jouw mening telt!

Ben jij (on)bekend met de elektrische deelbakfiets of zou je in de toekomst graag van zon fiets gebruik willen maken? Dan heb ik jouw mening nodig. Mijn naam is Danique Pellen en ik ben eerstejaars student Logistics Management aan Windesheim. Uit een proef in 2019 waar zes ondernemers uit Assendorp bij betrokken waren, bleek dat een permanente deelbakfiets voor de wijk Assendorp gewenst is. Dit idee ga ik, onder begeleiding van Arjan Broer en Adriaan Mosterman verder uitwerken, om met 50 Tinten Groen Assendorp een permanente deelbakfiets in Assendorp te realiseren die voor zoveel mogelijk mensen in de wijk beschikbaar is.

Zou je de enquête in willen vullen en mij laten weten hoe jij hierover denkt? Klik dan hier. Dankjewel!