Elektrische deelbakfiets te huur

Sinds kort staat er een elektrische deelbakfiets in Assendorp. Dankzij een samenwerking met Stadshovenier Zwolle en de Gemeente Zwolle staat deze blitse bakfiets klaar om gebruikt te worden voor de boodschappen van bewoners en winkeliers in Assendorp. Handig toch?

Makkelijk geregeld en maar €3,- per uur 

De deelbakfiets staat voor de deur bij Mens en Kinders aan de Assendorperstraat 66 (naast de Action). Om hem te huren, klik hier!

Of loop naar binnen of bel om te reserveren met 038 – 737 0195. Het huren van de bakfiets kost maar €3,- per uur. Ook handig voor studenten!


Image

Even de bakfiets pakken

Uit onderzoek blijkt dat een aantal winkeliers in Assendorp best behoefte heeft om soms voor een boodschap even een elektrische bakfiets te pakken in plaats van de auto of bestelbus. Vorig jaar hebben we met de Gemeente Zwolle een proef gedaan met een elektrische deelbakfiets in de wijk. Dat beviel goed. In de stad ben je met een fiets vaak sneller en bovendien scheelt het brandstof en de uitstoot van CO2.

Samenwerking

Ondertussen was Assendorper en Stadshovenier Adriaan Mosterman ook bezig om een elektrische bakfiets aan te schaffen voor zijn werk. Hij wist dat hij hem niet continu nodig zou hebben en was bereid om de bakfiets te delen. We hebben de handen ineengeslagen en deze samenwerking maakte het mogelijk om de elektrische bakfiets aan te schaffen.

Meer ruimte in de wijk

Op lange termijn zou een netwerk van elektrische deelbakfietsen het parkeerprobleem in Assendorp kunnen verminderen. Er zijn dan minder auto’s nodig en dat zorgt voor meer ruimte in onze drukke wijk. Bovendien draagt het bij aan een schonere lucht en een beter klimaat. We zijn benieuwd hoeveel onnodige ritten met auto’s en bestelwagens onze nieuwe bakfiets gaat schelen!