WarmtecafésIn een serie van vijf warmtecafés gaan wij, samen met onze buren, ontdekken hoe wij onze woningen warmer, comfortabeler en energiezuiniger kunnen maken. Gasloos wonen en energie besparen krijgen landelijk steeds meer aandacht. Met deze warmtecafés gaan we in Assendorp inspiratie opdoen en kennis delen over de warmtetransitie. 

Inspiratie opdoen en kennis delen in Assendorp

We laten ons inspireren door praktische, werkende oplossingen uit onze buurt en de rest van Nederland. Ook nodigen we deskundigen uit om samen onze toekomst in de wijk vorm te geven. Het zijn gezellige en inhoudelijke ontmoetingen waar je nieuwe buren leert kennen, nieuwe kennis opdoet over huis en wijk. En je tips krijgt om praktisch aan de slag te gaan.

Agenda:

  • 7 juli 2020: Warmtecafé over koelte
  • Najaar 2020: Maak het beste plan voor je huis
  • Eind 2020: En welke duurzame warmte is er voor Assendorp?

Mogelijke andere onderwerpen: de nieuwe commons; besparen als de nieuwe gadget; warmtewachters en collectieve warmtedata. Heb jij suggesties voor een onderwerp? Laat het ons weten!

Op de hoogte blijven van de Warmtecafés? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

 

Warmtecafé over koelte: 7 juli 2020

Tijdens het eerste Warmtecafé ontdekken we hoe we onze huizen en straten in de zomer koel kunnen houden. Want Assendorp is in de zomer een hitte-eiland. Wat is hittestress eigenlijk en waarom heeft Assendorp daar zoveel last van? 

Samen aan de slag om Assendorp koel te houden

Samen met een panel bespreken we praktische oplossingen en kijken naar voorbeelden uit de praktijk. Zo helpt isoleren ook om warmte buiten te houden. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om Assendorp koel te houden. Samen maken we plannen voor onze eigen huizen.

Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor dit warmtecafé.

Vooraankondiging: Maak het beste plan voor je huis

‘Huisfluisteraar’ Lars Boelen komt vertellen over zijn Paris-proof-plan. Lars is een praktisch ingestelde adviseur die zich richt op verbeteren van isolatie en voorkomen van tocht om onze huizen comfortabel en energiezuinig te maken. Lars laat zien dat we met eenvoudige stappen en een goed plan onze huizen zodanig kunnen verbeteren dat we tot 70% op onze energierekening kunnen besparen.

Hoom-dossier voor een plan op maat

Ook maken we kennis met het Hoom-dossier, een handig digitaal platform waarmee je snel en eenvoudig een plan op maat maakt voor je huis met een overzichtelijke prioriteiten. Want het beste plan maak je zelf. En daar beginnen we ter plekke mee.

Dit warmtecafé is voor het najaar van 2020 gepland, kijk bij events wanneer dit café precies plaatsvindt.

Vooraankondiging: En welke duurzame warmte is er voor Assendorp?

Aardgasvrije wijken staan volop in de belangstelling. Nederland gaat de komende 30 jaar afscheid nemen van de vertrouwde cv ketel. We gaan huizen verwarmen met een warmtenet, groen gas of een warmtepomp. Assendorp staat voorlopig niet in de planning om van het aardgas af te gaan. 

Wat doet de gemeente, wat doen we zelf?

Toch gaan we vooruitkijken naar mogelijke duurzame warmtebronnen voor Assendorp. Wat betekent het voor verwarmen, koken en douchen? Welke plannen heeft de gemeente en hoe gaan we een keuze maken voor de nieuwe warmtebron? En natuurlijk: wat kan jij nu al doen?

Dit warmtecafé is eind 2020 gepland, kijk bij events wanneer dit café precies zal plaatsvinden.

 

Schrijf je in via onderstaand formulier