Adoptietuin BartjenshofjeAdoptietuin Bartjenshofje, educatie, workshops en ontspanning

Assendorp heeft een nieuwe adoptietuin, het Bartjenshofje!  De tuin bevindt zich achter achter de Celes- en Bartjensstraat. De adoptie-groep bestaat uit een gemêleerd gezelschap bewoners, waarin ieder zo haar eigen taak oppakt.

Zo onderhoudt de een zorgvuldig en vasthoudend de contacten met de gemeente, een ander zorgt voor de onderlinge communicatie, weer een ander levert een uitgewerkt tuinplan… Liefde voor de natuur is wat hen allen bindt.

 De groep buren heeft de mogelijkheid voor adoptie aangegrepen om elkaar in de toekomst in hun buurttuin, op een bankje of in het gras, gezellig te kunnen ontmoeten.

Educatie

Leerlingen van VSO de Twijn verzorgden de nieuw ingekochte aanplant in het Bartjenshofje. Ze krijgen daarbij les van ‘Meester Martijn’, een van de bewoners die deel uitmaakt van adoptie-groep. Want, hoe gebruik je een grondboor, hoe zet je de palen met behulp van een jalonrichter recht in de grond, hoe zorg je ervoor dat de grond egaal wordt gemaakt? Allemaal leervragen die de leerlingen met grote inzet en enthousiasme al doende uitvoerden.

 Het resultaat mag er zijn!