Zoektocht naar een deelautoFoto: Elsje Muller

Bekijk alle afleveringen van de blogs en blogs van Evelien's zoektocht naar een deelauto onderaan deze pagina. 

Autodelen, hoe dan?
Steeds meer mensen denken erover hun (tweede) auto weg te doen. Of vinden het zonde dat hun auto vaak stil voor de deur staat. De vragen zijn dan vaak: ‘wat dan? Hoe zorg ik dat ik toch mobiel blijf? Of hoe kan ik op een goede manier regelen dat iemand anders mijn auto gebruikt? Ik lees steeds over autodelen, maar hoe werkt dat eigenlijk?’ Het antwoord is dat er geen kant-en-klare oplossing is die voor iedereen geldt. Maar er is wel veel mogelijk!

Heb je vragen of hulp nodig bij bemiddeling? Neem eenvoudig contact op met mobiliteitsmakelaar Arjan Broer via a.broer@heelbreed.nl of 06-14801303.

Autodelen is erg in ontwikkeling
Terwijl steeds meer mensen zich afvragen hoe ze zo duurzaam mogelijk tóch mobiel kunnen zijn, schieten de nieuwe initiatieven met een antwoord als paddestoelen uit de grond. Het is in deze tijd een beetje uitproberen, pionieren en lef hebben.

Volg Evelien tijdens haar zoektocht
Uitzoeken en uitproberen is precies wat Evelien gaat doen. Zij zoekt een flexibele en duurzame manier om een auto te gebruiken. We gaan haar daarbij helpen én we volgen de komende maanden haar zoektocht. Je leest haar ervaringen in de blog onderaan deze pagina. Maar eerst stellen we haar even voor.

Dit is Evelien
Evelien Pruis is filmmaker en woont samen met haar man en dochtertje in Assendorp. Tot zes jaar geleden ging ze als journalist met de trein of fiets naar haar werk. Toen ze voor zichzelf begon moest ze het land in naar klanten, of om filmlocaties te spotten. Ze had daar een auto voor nodig en gelukkig kon ze toen zes maanden de auto van haar tante lenen. In de periode erna leende ze regelmatig de auto van familie, vrienden en buren. Een hoop geregel, maar op dat moment prima.

Positieve ervaring met autodelen
Toen ze verhuisde naar de Begoniastraat, kreeg ze al gauw de sleutel van de auto van haar buurvrouw. Zij gebruikte haar tweede auto namelijk zelf bijna niet. Dat was heel handig, een appje was voldoende om te checken of de auto beschikbaar was. Evelien betaalde kilometervergoeding en gooide de tank regelmatig vol, alles ging in goed overleg en vertrouwen. Maar de buurvrouw deed de auto weg.

Op zoek naar duurzaam én mobiel
Evelien staat voor de keuze, gaat ze weer her en der leenauto’s regelen? Schaft ze een eigen auto aan? Of lukt het haar om een andere duurzame oplossing te vinden? Zij koopt liever geen tweede auto naast die van haar man. Ze kon de auto van haar buurvrouw wel overnemen, maar de straten van Assendorp staan al vol genoeg. Ze zoekt een oplossing die duurzaam én flexibel is. Het liefst deelt ze een auto met mensen uit de buurt. Want het gaat niet om bezit, maar om gebruik. Delen is het nieuwe hebben, vindt ze.

Dit is wat Evelien gaat onderzoeken
Onze mobiliteitsmakelaar Arjan Broer gaat Evelien helpen tijdens haar zoektocht naar duurzaam autogebruik. Ze zoekt antwoorden op de vragen:

  • Weegt het gebruik van Snappcar en MyWheels op tegen de kosten van een eigen auto?
  • Zijn er mensen in de de buurt die hun auto al delen, waar ik mededeler kan worden
  • Kan ik van iemand leren hoe autodelen werkt, zodat ik zelf een deelauto kan organiseren?
  • Sinds kort staat er een Amber deelauto bij me om de hoek. Hoe bevalt het gebruik van zo’n deelauto?
  • Ben ik verzekerd als ik een auto leen?

Onderweg komen er vast nog meer vragen naar voren die ze gaat onderzoeken.

Onderweg naar het nieuwe normaal op mobiliteitsgebied
De vragen van Evelien leven bij meer mensen en misschien ook wel bij jou. We hopen dat we jou ook verder kunnen helpen door de ervaringen van Evelien te delen. En door een platform te zijn waar je ook jouw verhalen kunt delen, om elkaar te helpen en inspireren op weg naar het nieuwe normaal op mobiliteitsgebied. Wil jij je ervaring delen? Of heb je een andere mobiliteitsvraag? Neem gerust contact op met mobiliteitsmakelaar Arjan Broer via a.broer@heelbreed.nl of 06-14801303.

BEKIJK AFLEVERINGEN