Project | Bonenparade
Wat?

De Straatboer is een enthousiaste club van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, vrijwilligers en pensionado’s die een zinvolle invulling geven aan klimaatadaptatie van de stad. Een van de projecten van de stichting is de Bonenparade die de versteende stad en bedrijventerreinen groener, leefbaarder en groenterijker maakt. Ze zijn bezig het Lübeckplein en bedrijventerrein Hessenpoort op deze manier smakelijk te vergroen(t)en. 

Waarom?

Steden groeien en de behoefte aan een gezonde en groene leefomgeving groeit mee. De Straatboer verbouwt daarom bonen in de directe leefomgeving. Bonen zijn voedzaam, vergroenen de omgeving, nemen overtollig water op én staan fantastisch in bloei. Dus fijn voor de voorbijgangers, werknemers en buurtbewoners.

Bovendien draagt de Bonenparade bij aan de biodiversiteit, bewustwording over meer plantaardige eiwitten. De slogan van de Bonenparade is niet voor niets: “Van spek naar bonen”. De Bonenparade wil ook graag in Assendorp en omgeving aan de slag. 

 Tips & tricks?

  • Bonen verbouwen is niet moeilijk! Kijk hier voor leuke tips
  • Wel eens gehoord van de Adukibonen, Kievitsbonen, Limabonen, Borlotti bonen? Naast de bekende bonen verts zijn er nog veel meer soorten. Kijk hier hoe voedzaam ze wel niet zijn.
  • Ook into urban gardening? Een vierkante meter is al voldoende! Kijk hier voor ideeën of vraag het de Straatboer 
  • Kijk eens met een ‘bonenbril’ naar uw buurt, straat of openbare plekken. Zijn er hekwerken of ruimtes waar niet alleen maar schaduw is die geschikt zijn voor de Bonenparade? Laat het de Straatboer weten en mogelijk wordt het een buurtbonenproject. 

 Links

Kijk op de site van de Straatboer voor dit en andere projecten zoals Groentegevels of Eerste Hulp Bij Groentetuinen. 

 Meer weten?

Christaan Kuipers
christiaan@straatboer.nl
06 28230932