Project #6 | Parkeren op afstand
Uit meerdere onderzoeken blijkt dat bewoners van Assendorp graag minder auto's in de straat willen, en meer ruimte voor hulpdiensten, groen en om te leven. De mobiliteitsmakelaar is samen met bewoners en andere partijen zoals de Gemeente Zwolle en Climate Campus aan de slag om het makkelijker te maken voor mensen om hun auto op afstand te parkeren. 

Succesvolle proeven
In de wijk zijn er inmiddels een aantal initiatieven op het gebied van parkeervrije straten geweest. De proeven met autovrije straten tijdens o.a. AsRENdorp en de jaarmarkt in 2018 waren succesvol. In 2019 was de Coetsstraat een Leefstraat, waarbij men auto's elders parkeerde, zodat er op straat geleefd werd. Met een tiental inwoners is later in 2019 nog een proef geweest met parkeren op afstand: deze Kerstbomenactie was een groot succes. Dit heeft geleid tot de opening van het allereerste MobiPunt in Zwolle, aan de van der Laenstraat. 

Evaluatie Van Ittersumstraat
Op dit moment staan er een aantal groenbakken in de van Ittersumstraat. Ongeveer een half jaar geleden zijn ze geplaatst met als doel de veiligheidssituatie ter plekke te verbeteren. Om zoveel mogelijk effecten te meten is er met omwonenden geëvalueerd.

Groen in plaats van een auto voor de deur
Wil je groen in plaats van een auto voor je deur? Dat kan! Als jij en een buur binnen twee woningen jullie auto's structureel op afstand parkeren, kunnen wij regelen dat je een bak met groen voor je deur krijgt. Bevalt dat goed, en komen er geen klachten uit de buurt? Dan heb je kans dat de parkeerplaats voor je deur vervangen kan worden door structureel groen. Zo worden de Assendorpse straten steeds groener. Doe je mee? Heb je andere ideeën? Neem contact op.


Volg ons


Blijf op de hoogte en praat mee.


Image Image Image Image
Image

Heeft jouw straat een straatambassadeur?


Het hart van onze beweging zijn de straatambassadeurs. Veel straten hebben een eigen contactpersoon. Heeft jouw straat ook een straatambassadeur?

Image