#42 | 25 oktober 2021 | Najaarsactie: je energierekening te lijf

Dit najaar helpen we je met verschillende acties om je energierekening te lijf te gaan. Doe je mee?

Alle huizen in Assendorp zijn in de basis slecht geïsoleerd. Niemand dacht na over isolatie in de tijd dat onze huizen werden gebouwd. Nu de gasprijzen exploderen moeten we van onze nadelen een kans maken. De beste manier om de energierekening te verlagen is door je huis te isoleren. Bovendien maakt isoleren je huis comfortabeler en meer waard, en maken kleine maatregelen al een groot verschil. Dit is dus dé tijd om ermee aan de slag te gaan. We hebben dit najaar verschillende activiteiten om je te helpen, zodat je je energierekening te lijf kunt gaan!

Dit zijn onze najaarsacties!

Winnen

  • Doe mee met de winactie: het slechtst geïsoleerde huis van Assendorp krijgt een gratis vloerisolatie én degene die de beste koude foto in huis maakt ook! Stuur je foto in voor 12 november. Kijk hier hoe.

Kijken

  • Kom gluren bij de buren tijdens de Duurzame Huizenroute. Op 30 oktober en 6 november stellen eigenaren hun duurzame huis open, zodat je een kijkje kunt nemen. Laat je inspireren! Meld je aan via www.duurzamehuizenroute.nl/zwolle

Doen

  • Warme Burendag, al een paar jaar de absolute hit in de straten van Assendorp! Wij leveren gratis isolatiematerialen, hulp, een burenbox met lekkers en live muziek op straat, jullie helpen elkaar om tochtstrips, radiatorfolie, deurdrangers etc. aan te brengen. Energie besparen was nog nooit zo gezellig! 

Informeren / uitwisselen / kopen

  • Isolatieavond. Op 18 november organiseren wij een online bewonersavond waarop we mooie aanbieders presenteren voor grote isolatiemaatregelen, zoals vloer- muur en dakisolatie, óók voor de doe-het-zelvers. En we maken de winnaars van de winactie vloerisolatie bekend. Verder kun je vragen stellen, ideeën uitwisselen en bijpraten met je buren. Lees meer over de isolatieavond in onze agenda en vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor isolatie

Praten

  • Op 8 december is er weer een Warmtecafé bij de Nieuwe Keuken. Ook weer lekker live, dit keer praten we over het stijgende water. Informatie over de gast en het programma volgen binnenkort.

Acties die het hele jaar doorlopen:

Kopen

Tips

  • Vraag een energiecoach om tips. Enkele buren zijn opgeleid om te adviseren welke kleine maatregelen jij kunt nemen om energie te besparen. Ze komen gratis bij je langs, kijk hier hoe je een afspraak maakt.
  • Bekijk de tien tips die onze energie-expert Olaf Heinen maakte speciaal voor Assendorpse woningen.

Advies

  • Vraag een energieadviseur om professioneel advies. De energieadviseur doet metingen en maakt een adviesrapport, zodat jij weet welke grote energiebesparende maatregelen het meeste opleveren voor jouw huis, zoals isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp, infraroodpanelen, etc. We hebben nog een aantal professionele energieadviezen gratis weg te geven, dus grijp je kans dit najaar.