Project #010 | Leningen en subsidies
Subsidie voor isolatie

Goed nieuws vanuit de rijksoverheid: als je twee isolatiemaatregelen neemt, ontvang je subsidie. Het gaat over vloer, dak en gevelisolatie en het nemen van dubbel of triple glas en bedraagt ongeveer 20% van de kosten. Dus ook onze vloerisolatie actie valt er onder.

  1. Voor vloerisolatie is de subsidie €7,- per m2, voor minimaal 25 m2 bij een tussenwoning, bij een isolatie waarde Rd > 3,5.
  2. Voor andere maatregelen is de subsidie per m2 hoger, bv €20,- voor dakisolatie en €100,- voor triple glas.
  3. Er is ook subsidie voor extra maatregelen, als je de 2 isolatiemaatregelen hebt genomen. Voor bijvoorbeeld isolerende voordeur, slimme thermostaat, ventilatiesysteem met wtw en waterzijdig inregelen cv.
  4. Er kan een jaar tijd zitten tussen de eerste en tweede maatregel.

De precieze uitleg en voorwaarden zijn te vinden bij RVO

Subsidies warmtepomp en zonneboiler

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft je een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen en isolatiemaatregelen. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

De precieze uitleg en voorwaarden zijn te vinden bij RVO:

Zonneboiler

Warmtepomp

Alle subsidies voor woningeigenaren op een rij:

Vraag de subsidie uiterlijk 12 maanden na de installatie van de maatregelen aan. Voer je meerdere maatregelen uit op verschillende momenten? Dan gaan de 12 maanden in vanaf het moment dat je de eerste maatregel hebt uitgevoerd.

Als je subsidie aanvraagt voor één isolatiemaatregel, dan moet de aanvraag altijd bestaan uit twee maatregelen. Een combinatie van maatregelen vraag je in één keer aan. Kijk hier voor meer info.

Leningen

Particuliere woningeigenaren hebben de kans om te investeren in een energiezuinige woning met de Energiebespaarlening in Overijssel. De mogelijke maatregelen zijn divers zoals isolatie, zonnepanelen ook in combinatie met een thuisbatterij, zonneboiler, asbestsanering samen met dakisolatie en een warmtepomp. Dit kan in combinatie met de subsidie voor warmtepomp en zonneboiler.

  1. Minimum €2500,-, maximum bedrag €65.000,-
  2. Lage rente en boete vrij aflossen
  3. Je kunt maximaal 75% van de lening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen (en eventueel de thuisbatterij). De overige 25% moet je investeren in een andere maatregel van de maatregelenlijst.

De precieze uitleg en voorwaarden zijn te vinden bij het warmtefonds

Mocht je vragen of hulp nodig hebben, kun je contact opnemen met het Duurzaam bouwloket Zwolle