Project #010 | Leningen en subsidies
Subsidie voor isolatie

Goed nieuws vanuit de rijksoverheid: als je 2 isolatiemaatregelen neemt, ontvang je subsidie. Het gaat over vloer, dak en gevelisolatie en het nemen van dubbel of triple glas en bedraagt ongeveer 20% van de kosten. Dus ook onze vloerisolatie actie valt er onder.

  1. Het geldt voor isolatie uitgevoerd na 15 augustus 2019 en tot en met 31 december 2020. Er kan dus tijd zitten tussen de eerste en tweede maatregel.
  2. De hoeveelheid subsidie lijkt genoeg en er is bovendien vooruitzicht op verlenging. 
  3. Voor vloerisolatie is de subsidie €7,- per m2, voor minimaal 27 m2 bij een tussenwoning, bij een isolatie waarde Rd > 3,5.
  4. Voor andere maatregelen is de subsidie per m2 hoger, bv €20,- voor dakisolatie en €100,- voor triple glas.
  5. Er is ook subsidie voor extra maatregelen, als je de 2 isolatiemaatregelen hebt genomen. Voor bijvoorbeeld isolerende voordeur, slimme thermostaat, ventilatiesysteem met wtw en waterzijdig inregelen cv.

De precieze uitleg en voorwaarden zijn te vinden bij RVO .

Mocht je vragen of hulp nodig hebben, kun je contact opnemen met het Energieloket Zwolle .

Subsidies warmtepomp en zonneboiler

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft u een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. In 2019 kunt u subsidie aanvragen tot en met 31 december 2019 (17.00 uur).

De precieze uitleg en voorwaarden zijn te vinden bij RVO .

Leningen

Particuliere woningeigenaren hebben de kans om te investeren in een energiezuinige woning met de Energiebespaarlening in Overijssel. De mogelijke maatregelen zijn divers zoals isolatie, zonnepanelen ook in combinatie met een thuisbatterij, zonneboiler, asbestsanering samen met dakisolatie en een warmtepomp. Dit kan in combinatie met de subsidie voor warmtepomp en zonneboiler.

  1. Minimum €2500,-, maximum bedrag €65.000,-
  2. Lage rente en boete vrij aflossen
  3. U kunt maximaal 75% van de lening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen (en eventueel de thuisbatterij). De overige 25% moet u investeren in een andere maatregel van de maatregelenlijst

De precieze uitleg en voorwaarden zijn te vinden bij de provincie Overijssel.

Mocht je vragen of hulp nodig hebben, kun je contact opnemen met het Energieloket Zwolle.