Isolatie


Schrik jij ook van je gasrekening als het weer kouder wordt? Is de vloer heel koud aan je voeten, of voel je de kou uit je zolder komen? Dan is het tijd om eens na te denken over isolatie. Een aantal Assendorpers zocht samen de beste leveranciers voor je uit, vraag vrijblijvend een offerte aan via dit formulier.

Verslag Isolatieavond 18 november 2021

Donderdag 18 november kwamen we online bij elkaar om het over isolatie te hebben. Het voordeel van online is dat niemand de barre kou hoefde te trotseren, maar dat we allemaal lekker warm in ons comfortabele huis konden blijven. Tenminste… een behoorlijk aantal Assendorpers gaf aan dat ze hun huis nog wel eens fris vinden, ook met de verwarming aan. Reden om eens na te denken over isolatie. 

Het belang van isoleren

We hebben in Assendorp allemaal oude huizen, die zijn gebouwd zonder enige isolatie. Het isoleren van je woning heeft alleen maar voordelen: je bespaart energie, dus je rekening gaat omlaag. Ook het comfort in je woning wordt beter; weg is die koude tocht over de vloer. Daarnaast draag je bij aan een betere toekomst door CO2 te besparen. Onze oude huizen hebben soms al enige isolatie van vorige bewoners, soms moeten we helemaal vanaf nul beginnen. Maar wáár begin je dan? Welke maatregelen neem je eerst, en welke materialen kies je dan? Onze energiecoaches en gekozen isolatiebedrijven kunnen je daarbij helpen. 

Trias energetica
Het verduurzamen van je huis gaat volgens de zogenaamde Trias Energetica: Je begint met het verminderen van de energievraag door te isoleren en kieren te dichten. Daarna ga je de warmte die je nog nodig hebt zo efficiënt mogelijk opwekken, én met zoveel mogelijk duurzame energie. 

De volgende delen van je huis kan je isoleren: 

Vloer
Vloer isolatie kan op twee manieren: de vloer isoleren of de bodem isoleren. Daarbij heeft de vloer isoleren de voorkeur omdat dit de meeste besparing oplevert. Kun je de vloer niet isoleren (omdat de kruipruimte te laag is bijvoorbeeld), dan kun je de bodem isoleren.

Muur
Een spouwmuur kun je na laten isoleren, als de spouw zich daartoe leent. Eén van de geselecteerde isolatiebedrijven kan dit inschatten. Bij een steensmuur zul je voorzetwanden moeten plaatsen aan de binnen- óf buitenzijde van de muur.

Dak
Dakisolatie kan van binnen uit (zorg dan voor een goede dampwering), óf bovenop het dak.

Subsidie
Er zijn verschillende subsidieregelingen en leningen voor het verduurzamen van je huis. Je leest er alles over op deze pagina:  https://50tintengroenassendorp.nl/leningen-en-subsidies/

Leveranciers

Een groepje Assendorpers heeft samen onderzoek gedaan naar aanbieders op het gebied van isolatie. Ze hebben hierbij gekeken naar service, bereikbaarheid, breed aanbod van producten (ook biobased), ervaring met ‘ons’ type huis, en het snel kunnen leveren van een offerte. Hier zijn twee leveranciers uitgekomen: AZ Isolatie en Lenderink Isolatie. Lenderink specialiseert zich in Tonzon vloerisolatie, en heeft al menig Assendorper warme voeten bezorgd. Daarnaast doen ze veel spouwmuren. AZ isolatie doet eigenlijk alles van kruipruimte tot dak, maar let hierbij op het gebruik van producten die veilig zijn voor de gezondheid. Ze bieden ook biobased producten aan. Beide aanbieders waren aanwezig op de isolatieavond en werd het hemd van het lijf gevraagd tijdens de bijeenkomst. Hier kun je de zoom-bijeenkomst terugkijken!

Heb je ook interesse in het laten isoleren van je huis? Vraag hier vrijblijvend een offerte aan bij één van de leveranciers: 

KLIK HIER OM DE OFFERTE AAN TE VRAGEN
Klusnoaber

Ga je liever zelf aan de slag? Het isoleren van je huis kan nogal wat vragen met zich mee brengen. Welk materiaal gebruik je waarvoor, moet je dampwerende folie aanbrengen, en moet dat dat voor of achter het isolatiemateriaal? Aangezien veel huizen op dezelfde manier zijn gebouwd in onze wijk, zijn veel klussers je al voorgegaan met deze vraagstukken. Daarom willen we de KLUSNOABER in het leven roepen. Door middel van een forum brengen we klussers in contact. Hier kan je terecht met vragen over je eigen klus, een verslag van jouw klus online zetten, hulp aanbieden of vragen beantwoorden van andere klussers. 

Het forum heeft nog invulling nodig, dus we zoeken mensen die graag mee willen denken over de invullingen. Aan welke onderwerpen hebben we behoefte? Kunnen we alvast wat voorbeeldprojecten op het forum zetten? Zou je wel moderator willen worden? Laat het ons weten via welkom@50tintengroenassendorp.nl 

Wedstrijd

De oproep voor het slechtst geïsoleerde huis van Assendorp leverde behoorlijk wat inzendingen op, de één nog tochtiger en kierender dan de ander. Ook de fotowedstrijd leverde prachtige resultaten op met dramatische, originele maar vooral héle koude foto’s. Wat een creativiteit hebben wij in de wijk! De winnaars werden tijdens de isolatieavond verrast: Reinout en straatambassadeur Jeroen stonden met een cheque en een bos bloemen voor de deur. Alles werd gelivestreamd op onze zoommeeting, zodat alle aanwezigen mee konden genieten. Kijk hier de video van de avond.

De drie mooiste foto’s zie je hieronder. De eerste foto heeft een vloerisolatie gewonnen!

Image
Image
Image

Volg ons


Blijf op de hoogte en praat mee.


Image Image Image Image
Image

Heeft jouw straat een straatambassadeur?


Het hart van onze beweging zijn de straatambassadeurs. Veel straten hebben een eigen contactpersoon. Heeft jouw straat ook een straatambassadeur?

Image