Project #009 | Homewarming | HuiskamerspelHomewarming, een huiskamerspel om samen energie te besparen

Homewarming is een huiskamergesprek om samen actie te ondernemen voor energiebesparing en duurzame warmte. Een tochtig huis, hoge energierekening of betrokkenheid bij het klimaat. Wat jouw reden ook is om met energiebesparing aan de slag te gaan, het helpt om het samen te doen.

Met dit huiskamerspel gaan we achterhalen welke stappen jij kan zetten en wat jullie samen kunnen doen. Zowel mensen die weinig bezig zijn met energie als technische of groene actievelingen zijn welkom. Het enige dat nodig is voor dit spel is iemand die gastheer of –vrouw wil zijn en

Van spel naar actie

In de Verenigingsstraat hebben mensen met plezier dit spel gespeeld. Ze hebben vervolgens met elkaar plannen gemaakt om samen aan de slag te gaan met isolatie. De vloerisolatieactie is door deze groep mensen georganiseerd. De buren hebben, ondersteund door de buurtbegeleider, drie oplossingen geformuleerd om hun vloer te kunnen isoleren, met 25 juni 2019 als bewonersavond waar marktpartijen hun aanbod presenteren. Het resultaat van het spel is dat buren elkaar helpen, kennis delen en samen tot een geschikt oplossing komen. Dat bespaart alle betrokkenen tijd en geld en het geeft bovendien een nieuwe verbinding in de straat.

Wil jij Homewarming spelen? Wil je hier meer over weten?

Warme huizen en duurzame opwek
Kirsten Notten 
Email: Kirsten@blauwvingerenergie.nl
Mobiel:  06-249 88 059


Image
Image
Image
 
Image
Image
Image