Welkom bij 50 tinten groen Assendorp!

Image


Assendorp is een wijk met karakter. Om dat zo te houden hebben bewoners het initiatief genomen om de huizen te isoleren en energie te besparen, de wijk groener te maken en mobiliteit te verduurzamen.

We organiseren campagnes en helpen elkaar bij 50 verschillende soorten groene acties. Of je nu groene vingers, snelle typevingers of twee linkerhanden hebt: je bent welkom om mee te doen met 50 tinten groen Assendorp.


50 tinten groen acties

Groendaken

Samen willen we de wijk groener maken. Een leuke manier is om platte daken om te toveren in een groendak met sedum of een bloemenweide. Vind jij het leuk om een stuk plat dak op je huis of schuur hiervoor te benutten? Dan is er goed nieuws want voor €20 euro per vierkante meter kan het al! Dit is inclusief aanleggen door een vakkundige hovenier. Waar wacht je nog op? 

Zonnepanelen

Dit jaar organiseert 50tintengroenAssendorp opnieuw een zonnepanelenactie. Deze keer met een zonnebloemwedstrijd met een gratis zonnepaneel voor de winnaar. Die vind je bij de projecten. Voor de zonnepanelen gaat een aanbieder met veel liefde voor oude huizen met jou kijken wat er precies kan op jouw dak. Hier kun je de offerte aanvragen.

Samen maken we Assendorp weer schoon!

Zwerfvuil op straat is een irritatie van velen. Ook Assendorp willen we schoon en mooi houden en dat doen we graag samen, want met elkaar op pad op gaan is een stuk leuker dan alleen. Wil jij bijdragen aan een schone wijk en gezellig 2 uurtjes wandelen en opruimen? Lees dan verder en meld je aan!

Iedere tweede zaterdagmiddag van de maand van 14.00 tot 16.00 ruimen we op in Assendorp.

Het wordt een maandelijks terugkerende activiteit. Doe je een keer mee?  Wellicht zien we je een maand later wel nog een keer!

Najaarsactie: je energierekening te lijf! 

Dit najaar helpen we je met verschillende acties om je energierekening te lijf te gaan. Doe je mee?

De beste manier om de energierekening te verlagen is door je huis te isoleren. Bovendien maakt isoleren je huis comfortabeler en meer waard, en maken kleine maatregelen al een groot verschil. Dit is dus dé tijd om ermee aan de slag te gaan.

Meld je aan voor de bewonersavond over isolatie, doe mee aan de winactie en win een gratis vloerisolatie, boek een energiecoach om erachter te komen wat de beste bespaarmaatregelen zijn voor jouw huis en nog veel meer. Klik op de button voor meer informatie!

Zonneboilers

Douchen met de warmte van de zon. Tijdens onze zonneboiler avond hoorden we over de verschillende mogelijkheden en de subsidies. We kregen twee voorbeeld offertes van de geselecteerde Zwolse installateur Bastiaans te zien en zagen dat een zonneboiler op een klein dak rendabel kan zijn. Lees hier meer.

Wil je ook douchen met de warmte van de zon en met een klein dakoppervlakte CO2 besparen?

Energiecoaches helpen besparen

Je energierekening verlagen en tegelijk het comfort in huis verhogen, kan vaak al met een paar simpele handelingen. Welke handelingen het meeste opleveren, daar kunnen we je bij helpen.

Onze energiecoaches komen graag, als buur en wijkgenoot, bij je langs. Ze geven dan met behulp van de online tool Hoomdossier tips voor simpele besparingsstappen. Ook kunnen ze aangeven waar je het beste in kan investeren en wat je beter nog even kan laten liggen.

Benieuwd waar jij op kunt besparen en hoe je je huis comfortabeler maakt? Maak gerust een afspraak met een van onze energiecoaches

Warmtewachter gezocht

We zoeken Assendorpers die willen meedoen aan onderzoek! Hogeschool Windesheim verzamelt data voor een tool die het makkelijker maakt om energie te besparen. Als je Warmtewachter wordt, krijg je een paar maanden lang meetapparaatjes in huis die de temperatuur meten.

De slimme tool die wordt ontwikkeld met behulp van dit onderzoek, moet het makkelijker maken om te bepalen welke energiebesparende maatregelen bij oudere woningen het meeste effect hebben. Dat voorkomt dat er voor elke woning apart een duur en ingewikkeld energieadvies op maat gemaakt moet worden.

Wil je meer inzicht in de warmte van jouw huis, houd je van toffe technische snufjes of wil je gewoon een goed gevoel? Word dan Warmtewachter!

Simpel besparen met Warme Burendag 

Heb je zin in een gezellige én nuttige middag met je straat? We organiseren regelmatig een warme burendag om simpel te besparen. In één dagdeel kun jij met je buren simpele maatregelen nemen om energie en geld te besparen en je huis comfortabeler te maken.
Je krijgt van 50 tinten groen Assendorp gratis materialen en hulp. We gaan aan de slag met o.a. de cv-ketel zuinig instellen, radiatorfolie plakken en het bestrijden van tocht bij deuren en ramen.
Wij zorgen voor een goed gevulde burenbox met leuke en lekkere verrassingen en de nodige arbeidsvitamine. Aan het eind heb jij geld en energie bespaard.
Meld je aan via de knop!
 
 

Nieuwsbrief

Laatste nieuws

 

Hoe duurzaam is Assendorp?


0
Huizen met betere isolatie

0
Geveltuinen

0
Daken met zonnepanelen

0
M2 Groendaken

0
Regentonnen
0
Auto’s op afstand geparkeerd
0
Kleine energiebesparende maatregelen
0
Huishoudens krijgen een groendak!

Aankomende Evenementen

 
Image