Glasactie


€1300 extra Subsidie WoningisolatieSubsidieregeling Woningisolatie is van de gemeente: een eenmalig vast bedrag per woning bovenop de ISDE-subsidie. – €1000 voor maatregelen die door individuele huishoudens worden ingekocht, ook doe-het-zelf. –€1300 voor maatregelen die via een gezamenlijke inkoop gaan. Je komt in aanmerking als je voldoet aan twee voorwaarden: – De WOZ-waarde van je woning is minder dan €374.000 – Je woning is slecht geïsoleerd. Je woning heeft energielabel D, E, F, of G.

Gezamenlijke inkoop 50 Tinten Groen Assendorp

 
Het was onze allereerste project: Project #1: een gezamenlijke inkoop.
 
Samen weet je meer, je kunt ervaringen uitdelen, betere keuzes maken en zelfs kortingen bedingen. Als je samen met je buren optrekt bij het verduurzamen helpt dat niet alleen met het daadwerkelijk realiseren van de maatregelen maar het is ook nog gezellig! 
 
We hebben twee gezamenlijke inkoopacties:
 • Vloerisolatie
 • Glasactie
De laatste gezamenlijke inkoopactie is onze Glasactie (zie hieronder)
 
En ook de andere wijken in Zwolle zijn begonnen met gezamenlijke inkoopacties. Check: https://platformduurzaamzwolle.nl/message/83137/gezamenlijke-inkoopactie-buurtinitiatieven
 
Vloerisolatie actie: gezamenlijke inkoop
 
We hebben nu ook een Vloerisolatie actie (ook voor de NIP subsidie)
 

Glasactie: gezamenlijke inkoop

Snel en spijtvrij energie besparen? Vervang je enkel of oude dubbelglas voor HR++ ramen.

 • Je houdt meer warmte in huis
 • Het wordt stiller in huis
 • Je hebt geen last meer van koude tocht (koudeval) vanaf de ramen.

En heb je nog enkele ramen?

 • Je hebt geen last meer van condensvorming op de ramen en water op de vensterbank
 • Het is beter voor je kozijn.

Maar welke leverancier moet je nou hebben? Is de prijs wel goed? Leveren ze een beetje netjes werk, welke subsidies kan je gebruiken en hoe lang moet je wachten tot je aan de buurt bent?

Genoeg redenen om je aan te sluiten bij een gezamenlijke inkoop. Samen met je buren kun je nu instappen in de gezamenlijke inkoopactie van 50 Tinten Groen Assendorp.

De voordelen van samen inkopen
 • Samen met energiecoaches en adviseurs begeleiden we de inkoopactie: heb je vragen? Wij staan voor je klaar om je te voorzien van onafhankelijk advies.
 • Samen bundelen we onze aanvraag. Zo krijgt de gekozen leverancier in één keer een flinke opdracht zonder extra werk. Makkelijk voor de leverancier en voor ons dé manier om afspraken te maken over de snelheid van levering en de prijs.
 • Wij kunnen je helpen met alle subsidies. We kunnen je alles vertellen over de ISDE subsidie (gemiddeld € 900 euro subsidie) en hoe je die kunt aanvragen, en over de Subsidieregeling Woningisolatie van de gemeente (zie kader) en hoe je daarvoor in aanmerking komt, weten de weg binnen het Energie-armoede programma (gratis maatregel mogelijk) en kunnen je zelfs helpen met een Energie-bespaar lening die rentevrij is bij een gezinsinkomen onder de € 60.000,00.
 • Als je wilt, regelen we zelfs de schilder die je kozijnen meteen bij gaat werken.
Wat gaat dat dan ongeveer kosten?

Dat is uiteraard afhankelijk van de hoeveel glas je wilt vervangen.

Bij een gemiddelde tussenwoning gaat het (volgens MilieuCentraal) om € 3700,00 euro, uit onze praktijkervaring uit Assendorp blijkt dat dat bij onze woningen vaker wat lager is: 2700 euro voor iets meer dan 8m2. Daar krijg je dan ISDE subsidie op van 53,00 per m2. Bij een Assendorpse woning is dat dan ongeveer € 424,00.

Kom je in aanmerking voor de Subsidie Woningisolatie van de gemeente, dan krijg je bij gezamenlijke inkoop € 1300,00 subsidie extra. (Subsidie Woningisolatie, zie kader) Je betaalt dan dus nog maar € 976,00.

Overigens blijkt in de praktijk dat je de investering in goede isolatie altijd weer terugverdient bij een eventuele verkoop van je woning.

Kortom; alle reden om mee te doen met deze actie en je nu alvast in te schrijven via het inschrijf formulier.

Hoe zie ik welk type glas ik heb?

Soms is het lastig inschatten welk type glas je nou hebt zitten. In Assendorp hebben veel huizen zelfs verschillende soorten glas in de ramen zitten. Op Milieu Centraal staat een goed manier om dit uit te zoeken: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/isoleren-en-besparen/dubbel-glas-hr-glas-triple-glas/ .

Kom je er nog niet uit? Vraag dan om hulp via het inschrijf formulier.

Stappenplan inkoopactie
 1. a. Je kunt je aanmelden als geïnteresseerde via ons webformulier
  Je meet zelf je ramen en geeft het aantal te vervangen m3 door via het webformulier
  b. Energiecoach/adviseur van 50 Tinten Groen Assendorp komt je helpen met inmeten en geven van advies. Samen geven jullie het aantal door via het webformulier.
 2. Wij vragen de gekozen glasleverancier om een eerste voorlopige offerte en planning te maken. Je krijgt deze persoonlijk thuis gestuurd en neemt dan pas een definitieve beslissing. Energiecoaches en adviseurs staan voor je klaar om, onafhankelijk, je te helpen bij vragen. Je ontvangt een voorlopige offerte.
 3. Wil je verder? Wij plannen een aantal meetdagen in waarbij de leverancier de exacte maat komt opnemen. Tijdens deze meetdagen richten we een centraal punt in voor vragen en het verder verwerken van de offerte. Je krijgt ter plekke een definitief aanbod en kunt meteen tekenen voor plaatsing. Ook hier is 50 Tinten Groen Assendorp dus weer bereikbaar voor vragen.

Volg ons


Blijf op de hoogte en praat mee.


Image Image Image Image
Image

Heeft jouw straat een straatambassadeur?


Het hart van onze beweging zijn de straatambassadeurs. Veel straten hebben een eigen contactpersoon. Heeft jouw straat ook een straatambassadeur?

Image