Gas bespaartas
Herfstactie: bestel gratis een CV- of Douche- gas bespaartas
Deze actie is gesloten.

Bekijk hier de beste tips om energie te besparen in een Assendorps huis.

Je buren van 50 tinten groen Assendorp hebben de simpelste en grootste energiebesparingen voor je in een tasje gedaan. Bespaar deze winter nog tot wel 230 m3 gas door radiatorfolie aan te brengen, een spaardouchekop te gaan gebruiken, of door samen met een energiecoach je CV ketel goed in te stellen.

De materialen betalen we vanuit de RREW subsidie en zijn dus gratis.
Per huishouden mag je één CV-gas-bespaartas en/of één Douche-gas-bespaartas bestellen.
Heb je vorig jaar al een warme wintertas gehad? Dan kun je de douchetas bestellen; radiatorfolie heb je dan al. Deze actie loopt tot 1 december 2022 of tot onze voorraad op is.

110 m3 CV-gas bespaartas

Bespaar tot wel 110m3 gas per jaar; met de huidige gasprijs toch al snel 420 euro.

Zetmop60

Bijna iedereen heeft een HR gasketel. En die HR staat voor Hoog Rendement.
Deze gasketels kunnen tot 95% van de energie uit ons aardgas halen.
Super efficiënt dus. Maar dan moeten ze wél goed afgesteld staan. Dat hoge rendement halen ze namelijk alleen als de temperatuur van het CV water onder de 60 graden staat. Staat de ketel op bijvoorbeeld 70 graden dan is het rendement nog maar 80%.

Urgenda heeft, samen met alle HR ketelfabrikanten, een handige website gemaakt om je te helpen; door de filmpjes te volgen kan iedereen zijn/haar ketel instellen en binnen 5 minuten 60m2 aardgas besparen. Kijk op www.zetmop60.nl

Kom je er toch niet uit of heb je nog meer vragen? Regel dan een afspraak met een van onze Assendorpse Energiecoaches via https://50tintengroenassendorp.nl/project-39-energiecoaches

Verwarm de kamer, niet de buitenmuur

Onze Assendorpse huizen hebben nogal dunne buitenmuren. De radiatoren die tegen de buitenmuur staan, geven warmte af aan de muur en die verdwijnt vervolgens naar buiten. Op warmtebeeld foto’s zie je duidelijk de warmteplekken op de buitenmuur waar een radiator staat.

Dit kun je aanzienlijk verminderen door radiatorfolie achter je verwarming te plakken. Bovendien wordt het zo sneller lekker warm in huis.
Deze simpele oplossing bespaar je gemiddeld 50m2 aardgas per jaar.

Inhoud CV-gas bespaartas:
● Radiatorfolie
● Zetmop60 flyer plus hulplijn

120 m3 Douche-gas bespaartas

Douchen is een van de meest energieverslindende activiteiten.
Ruim 20% van ons gasverbruik gaat op aan warm water voor badkamer en keuken. Per huishouden stroomt er gemiddeld 110 liter warm water per dag door de douchekop, goed voor 210 m2 gas per jaar. Je kunt simpel en snel besparen met 2 handige aanpassingen:

Bespaardouchekop

De bespaardouchekop laat maximaal 7,2 liter water per minuut door.
Genoeg voor een lekkere comfortabele douche, maar toch snel een besparing van 20% tot 60% (bij een regendouche) op het warm water verbruik. Gemiddeld bespaar je hiermee 45 m2 aardgas per jaar.

5 minuten douches

Gemiddeld douchen wij Nederlanders 9 minuten. Als we die tijd terugbrengen naar 5 minuten, besparen we dus 45% op ons warm waterverbruik.
Op jaarbasis scheelt dit 75 m2 aardgas, daarmee kun je 1,5 jaar lang gratis koken op het bespaarde gas of een keer lekker uit eten gaan. Een douchezandloper kan je helpen om de tijd in de gaten te houden.

Inhoud Douche-gas bespaartas:
● Bespaardouchekop
● Douchezandloper


Volg ons


Blijf op de hoogte en praat mee.


Image Image Image Image
Image

Heeft jouw straat een straatambassadeur?


Het hart van onze beweging zijn de straatambassadeurs. Veel straten hebben een eigen contactpersoon. Heeft jouw straat ook een straatambassadeur?

Image