april, 2022

05apr7:30 pm9:30 pm5 april 2022 | Warmtecafé over ventileren; schone lucht of schone schijn? 

Meer

Details

Warmtecafé over ventileren; schone lucht of schone schijn?

5 april 2022
De Nieuwe Keuken
19:30

Meld je aan of

Kijk hier live mee

Op 5 april organiseert 50 Tinten Groen Assendorp een Warmtecafé over de luchtkwaliteit in onze wijk, straten en huizen. Hoe schoon is de Zwolse buitenlucht eigenlijk en is de binnenlucht beter? Waarom heb je ‘s nachts een verstopte neus en wat doet die zwarte schimmel met je gezondheid? Klopt het dat een woonkamer vol planten voor meer zuurstof in huis zorgt? En hoe voorkom ik dat mijn kostbare warmte verloren gaat tijdens het ventileren?

In een serie van vier Warmtecafés onderzoekt 50 Tinten Groen Assendorp samen met de buurtbewoners aan de hand van de elementen hoe toekomstbestendig de wijk Assendorp is. Deze editie gaat over lucht en het effect van het binnenklimaat op je gezondheid. Laat je voorlichten en inspireren, en onderzoek samen met de buren hoe je aan de slag kan om jouw huis toekomstbestendig te maken. 

50 Tinten Groen Assendorp ontving eerder al topsprekers als Jan Rotmans, Jan-Willem van de Groep en Henk Ovink. Op 5 april komt ventilatie-expert Nicolaas van Everdingen een bijdrage leveren aan het programma. Ook is wethouder Michiel van Willigen van de partij met een persoonlijke column, en kan je luisteren naar een intermezzo van Bovenste Knoopje Open. 

 Nicolaas van Everdingen is expert in integraal (ver)nieuwbouwen en oprichter van Plushuis. Met zijn bedrijf ondersteunt hij in het bouwen van comfortabele en gezonde woningen die meer energie opwekken dan gebruiken. Een belangrijk aspect hiervan is het luchtdicht maken en mechanisch ventileren van gebouwen, zonder warmte te verliezen. Ook geeft hij les in ventilatie en verwarming bij kennisinstituut KERN.

Ieder Warmtecafé komt er een Zwolse wethouder op bezoek om een persoonlijke column uit te spreken. Op 5 april is Michiel van Willigen aanwezig. Wethouder van Willigen heeft onder andere het gezondheidsbeleid in zijn portefeuille, waarbij de nadruk ligt op preventie van gezondheidsproblemen. Het binnenklimaat in huizen, scholen en bedrijven is van grote invloed op onze gezondheid. 

Het Warmtecafé van 5 april begint om 19:30 in de Nieuwe Keuken in Assendorp en is gratis te bezoeken en live te volgen via Youtube. MELD JE HIER AAN!

Tijdstip

april 5(dinsdag) 19:30 - april 5(dinsdag) 21:30

X