november, 2020

03nov7:30 pm9:30 pm03 november 2020 | Warmtecafé met Jan Rotmans

Meer

Details

Op dinsdag 3 november openen we om 19.30 het Warmtecafé en onze gast is niemand minder dan Jan Rotmans. De hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid spreekt over de energietransitie, met als thema: van Parijs naar Assendorp. Hij legt de verbinding tussen de wereldwijde doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs en het belang van de energiebesparende maatregelen die bewoners zelf nemen in hun huizen in Assendorp.

MELD JE AAN

Naast Jan Rotmans komt een projectleider van de gemeente Zwolle vertellen over de kersverse Transitievisie Warmte. Welke plannen zijn er voor Assendorp om de huizen duurzaam te verwarmen als ze van het aardgas afgaan? Verder maakt de Zwolse Esther Groenenberg tussen de gesprekken door muziek en spreekt Sylvana Rikkert, fractievoorzitter van GroenLinks Zwolle, haar persoonlijke klimaatcolumn uit. Natuurlijk kunnen ‘cafébezoekers’ ook met elkaar in gesprek.

Lees meer over Jan Rotmans

Het Warmtecafé is een informele online ontmoeting die we een paar keer per jaar organiseren, met telkens een onderwerp dat te maken heeft met warmte en energiebesparing. ’Cafébezoekers’ kunnen vragen stellen en met elkaar in gesprek. De opnames van het Warmtecafé zijn in de Nieuwe Keuken in Assendorp. Als je je aanmeldt krijg je een link om gratis in te loggen. Zorg je zelf voor wat drinken en een snack?

Dit derde warmtecafé vindt plaats tijdens de (wegens corona aangepaste) Duurzame Huizenweek. Tijdens deze week zijn er verschillende activiteiten in Assendorp waar je aan mee kunt doen.

Gasten

  • Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid
  • Projectleider Transitievisie Warmte, Gemeente Zwolle
  • Esther Groenenberg, muzikant
  • Sylvana Rikkert, fractievoorzitter GroenLinks Zwolle

Praktisch

Wanneer: 3 november, 19.30-21.30 uur
Waar: online via Zoom, zorg voor je eigen drankje en knabbel 🙂
Aanmelden: Meld je via deze link. Je krijgt een Zoom-link voor aanvang
Kosten: geen

Meer over de warmtecafés

In een serie van vijf warmtecafés gaan wij, samen met onze buren, ontdekken hoe wij onze woningen warmer, comfortabeler en energiezuiniger kunnen maken. Gasloos wonen en energie besparen krijgen landelijk steeds meer aandacht. Met deze warmtecafés gaan we in Assendorp inspiratie opdoen en kennis delen over de warmtetransitie. We laten ons inspireren door praktische, werkende oplossingen uit onze buurt en de rest van Nederland. Ook nodigen we deskundigen uit om zo samen onze toekomst in de wijk vorm te geven. Het zijn gezellige en inhoudelijke ontmoetingen waar  je nieuwe buren leert kennen, nieuwe kennis opdoet over huis en wijk en je tips krijgt om praktisch aan de slag te gaan.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Olaf Heinen: welkom@50tintengroenassendorp.nl of kijk hier.

Tijdstip

november 3(dinsdag) 19:30 - november 3(dinsdag) 21:30

Locatie

Online

X