maart, 2021

09mrt7:30 pm9:30 pm9 maart 2021 | Warmtecafé: Een toekomst voorbij Fossiel

Meer

Details

Veranderingen in energie en warmte gaan snel. De klimaatcrisis ook. In dit warmtecafé ‘een toekomst voorbij fossiel’  bespreken we met jongeren een toekomst voorbij fossiel. Er schuiven vertegenwoordigers aan van Extinction Rebellion Zwolle, Ragnarok kleding, Jong Blauwvinger Energie en studenten Global Project and Change Management van Hogeschool Windesheim.

Ragnarok kleding is een echt duurzaam alternatief voor kleding voor jongeren, Jong Blauwvinger Energie is een groep jonge leden die zich richt op vernieuwing en doe-mentaliteit, Extinction Rebellion Zwolle gelooft dat de klimaatcrisis een noodtoestand is en de studenten van Windesheim willen met hun opleiding de duurzame doelen van de VN willen realiseren, de zogenaamde SDG’s.

Deze vier jonge ‘changemakers’ vertellen wat hen bezighoudt en hoe ze hun toekomst willen vormgeven voorbij Fossiel. In 2050 is de wereld in handen van de huidige twintigers. Wat is de rol van energie in de toekomst en hoe zien jongeren het liefst dat hun wereld ingericht gaat worden? En hoe kunnen de beslissers van nu hun rentmeesterschap invullen? We nodigen iedereen, jonger en ouder, uit om met hen in gesprek te gaan. Laat je mening horen!

Er is live muziek van Yko en Annelie en de persoonlijke klimaatcolumn komt van raadslid en Assendorper Patty Wolthof. Zorg voor je eigen drankje en knabbel. Bij aanmelding krijg je een weblink voor Zoom.

Praktisch

Wanneer: di 9 maart, 20.00 uur
Waar: online via Zoom, zorg voor je eigen drankje en knabbel 🙂
Aanmelden: hier
Kosten: geen

Meer over de warmtecafés

In een serie van vijf warmtecafés gaan wij, samen met onze buren, ontdekken hoe wij onze woningen warmer, comfortabeler en energiezuiniger kunnen maken. Gasloos wonen en energie besparen krijgen landelijk steeds meer aandacht. Met deze warmtecafés gaan we in Assendorp inspiratie opdoen en kennis delen over de warmtetransitie. We laten ons inspireren door praktische, werkende oplossingen uit onze buurt en de rest van Nederland. Ook nodigen we deskundigen uit om zo samen onze toekomst in de wijk vorm te geven. Het zijn gezellige en inhoudelijke ontmoetingen waar  je nieuwe buren leert kennen, nieuwe kennis opdoet over huis en wijk en je tips krijgt om praktisch aan de slag te gaan.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Olaf Heinen: welkom@50tintengroenassendorp.nl of kijk hier.

Tijdstip

maart 9(dinsdag) 19:30 - maart 9(dinsdag) 21:30

Locatie

Online

X