januari, 2021

19jan7:30 pm9:30 pm19 januari 2021 | Warmtecafé - warmtepomp of waterstof?

Meer

Details

Nadat we in eerdere edities van ons Warmtecafé gesproken hebben over koeling, een plan maken voor het isoleren van onze huizen en hoe de energietransitie er precies uitziet, gaan we het nu hebben over de techniek.

De gemeente Zwolle heeft, in de transitievisie, voor onze oude wijk een hybride oplossing met duurzaam gas (groengas) als beste alternatief aangewezen. En gezegd dat het nog even duurt voordat we aan de beurt zijn. Maar wat betekend dat nou voor onze huizen? Moeten we wel of niet isoleren? en wat is een hybride systeem eigenlijk? Krijgen we dan waterstof? En betekent dit ook dat andere oplossingen niet mogelijk zijn?

Onze gastspreker Jan-Willem van de Groep zit bovenop de innovaties als het gaat om warmte renovaties van oudere woningen. Als bedenker van onder andere Stroomversnelling werkt hij nauw samen met overheden, ontwikkelaars  en de bouwsector om de energietransitie in de praktijk vorm te geven.

Samen met Jan-Willem gaan we ontdekken hoe we onze huizen warm gaan krijgen zonder aardgas. We bespreken verschillende technieken en hoe die passen in onze huizen en binnen de klimaatdoelstellingen van de transitie. We laten ons inspireren door verschillende voorbeelden uit de praktijk en krijgen zo een beter beeld van de mogelijkheden, ook wat nu al zou kunnen.

Er komt ook weer een raadslid uit Assendorp met een persoonlijke klimaatcolumn en is er ruimte voor gesprek met elkaar. Hou dit event in de gaten voor meer info.

Het warmtecafé van 19 januari begint om 19:30 en is te volgen via Zoom.

Bekijk hier filmopnames en meer info over de vorige warmtecafés.

Gasten

  • Jan-Willem van de Groep
  • Zwols raadslid uit Assendorp

Praktisch

Wanneer: 19 januari, 19.30-21.30 uur
Waar: online via Zoom, zorg voor je eigen drankje en knabbel 🙂
Aanmelden: Meld je via deze link. Je krijgt een Zoom-link voor aanvang
Kosten: geen

Meer over de warmtecafés

In een serie van vijf warmtecafés gaan wij, samen met onze buren, ontdekken hoe wij onze woningen warmer, comfortabeler en energiezuiniger kunnen maken. Gasloos wonen en energie besparen krijgen landelijk steeds meer aandacht. Met deze warmtecafés gaan we in Assendorp inspiratie opdoen en kennis delen over de warmtetransitie. We laten ons inspireren door praktische, werkende oplossingen uit onze buurt en de rest van Nederland. Ook nodigen we deskundigen uit om zo samen onze toekomst in de wijk vorm te geven. Het zijn gezellige en inhoudelijke ontmoetingen waar  je nieuwe buren leert kennen, nieuwe kennis opdoet over huis en wijk en je tips krijgt om praktisch aan de slag te gaan.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Olaf Heinen: welkom@50tintengroenassendorp.nl of kijk hier.

Tijdstip

januari 19(dinsdag) 19:30 - januari 19(dinsdag) 21:30

Locatie

Online

X