juli, 2020

07jul7:30 pm9:30 pm#11 | 07 juli 2020 | Warmtecafé over koelte

Meer

Details

Tijdens het eerste warmtecafé van 50 tinten groen Assendorp gaan we ontdekken hoe we onze huizen en straten in de zomer koel kunnen houden. Want Assendorp is in de zomer een hitte-eiland. Wat is hittestress eigenlijk en waarom heeft Assendorp daar zoveel last van? Samen met een panel bespreken we praktische oplossingen en kijken naar voorbeelden uit de praktijk. Zo helpt isoleren ook om warmte buiten te houden. Maar er kan nog veel meer. We gaan samen onze eigen huizen uitwerken om Assendorp koel te houden.

Deze warmtecafés nemen we in Eureka op. Jij kunt het thuis via Zoom volgen, vragen stellen en in groepjes plannen maken. Het is een mix van live gesprek en digitale ontmoeting.

Sprekers

  • Assendorp hitte-eiland: Annemiek Wiegman en Gerrit Pieter Roetert Steenbruggen, gemeente Zwolle
  • Duurzame koelte maatregelen voor je huis: Erik van Scheijndel, Atelier 19, bewoner Assendorp

Praktisch

Wanneer: 7 juli, 19.30-21.30 uur, inloop 19.15
Waar: Eureka via Zoom.
Zorg voor je eigen drankje en knabbel.
Aanmelden: welkom@50tintengroenAssendorp.nl: warmtecafé 7 juli
Kosten: geen

Meer over de warmtecafés

In een serie van vijf warmtecafés gaan wij, samen met onze buren, ontdekken hoe wij onze woningen warmer, comfortabeler en energiezuiniger kunnen maken. Gasloos wonen en energie besparen krijgen landelijk steeds meer aandacht. Met deze warmtecafés gaan we in Assendorp inspiratie opdoen en kennis delen over de warmtetransitie. We laten ons inspireren door praktische, werkende oplossingen uit onze buurt en de rest van Nederland. Ook nodigen we deskundigen uit om zo samen onze toekomst in de wijk vorm te geven. Het zijn gezellige en inhoudelijke ontmoetingen waar  je nieuwe buren leert kennen, nieuwe kennis opdoet over huis en wijk en je tips krijgt om praktisch aan de slag te gaan.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Olaf Heinen: welkom@50tintengroenassendorp.nl of kijk op de website: www.50tintengroenassendorp.nl.

Schrijf je in via deze link

 

Tijdstip

juli 7(dinsdag) 19:30 - juli 7(dinsdag) 21:30

Locatie

Online

X