Energiecoaches gezocht

Word energiecoach en help je buren in je wijk energie besparen

Wij zoeken enthousiaste en creatieve buren die energiecoach willen worden. Als energiecoach kom je op afspraak bij mensen thuis. Je geeft advies over welke maatregelen zij het beste kunnen nemen in hun huis om energie te besparen. Om je goed voor te bereiden bieden wij een opleiding aan voor energiecoach waar je gratis aan mee kunt doen. Doe je mee?

Hulp van iemand uit je eigen straat of buurt

Door de veranderende energieprijzen is de energierekening flink gestegen. Sommige mensen kunnen hun rekeningen niet meer betalen en melden zich aan voor hulp bij Warm Thuis Zwolle. Als ze voldoen aan de voorwaarden krijgen bewoners gratis kleine en grote maatregelen in hun huis, waardoor zij energie besparen. Als energiecoach kom je op afspraak bij deze mensen thuis. Met een online tool breng je de woning in kaart. Elk huis is immers anders. Op basis van die informatie adviseer je welke maatregelen het beste genomen kunnen worden in hun huis om energie te besparen. Als energiecoach ga je zoveel mogelijk aan de slag in je eigen wijk. Want wat is vertrouwder en laagdrempeliger dan iemand uit je eigen straat of buurt?

Warm Thuis

Dit najaar is het project Warm Thuis Zwolle gestart. Buren die te maken hebben met energiearmoede of hun energierekening niet kunnen betalen kunnen een aanvraag doen voor gratis hulp bij isolatie van hun huis. Jij gaat als energiecoach op afspraak bij deze mensen langs om advies te geven, zodat de klusser weet welke energiebesparende maatregelen hij kan aanbrengen. Een mooie en dankbare rol waar je als energiecoach echt een verschil kunt maken. 

Opleiding tot energiecoach

In november start een training tot energiecoach. In drie dagdelen leer je alles over energiebesparingen, subsidieregelingen, gesprekstechnieken, onze digitale tool het Hoomdossier en nog veel meer. Je kunt daarna je eigen huis én die van je buren helpen comfortabeler en energiezuiniger maken. Zeker als je in een wat oudere woning woont, is het vaak best lastig om keuzes te maken als het gaat om energie besparen. Wat werkt wél in mijn huis en wat niet? Waar zitten de meest simpele besparingen en waar moet ik de komende jaren in investeren? 

Praktische kennis én toegang tot online community

Voor de training tot energiecoach werken we samen met Energie Samen: het samenwerkingsverband van alle energie coöperaties in Nederland. Na de training beschik je niet alleen over voldoende basiskennis om energiecoachgesprekken te kunnen voeren, je krijgt ook toegang tot het community platform van Energie Samen: Hoom. Als lid van de online community blijf je de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van woningen én het begeleiden van bewoners. Zo bouwen we samen kennis op in de wijk over besparen en kunnen we onze buren én onszelf helpen om onze huizen comfortabeler te maken en energie te besparen.

Heb je er al zin in?

De training wordt betaald door de gemeente Zwolle via een landelijke subsidie. Voel je je geroepen? Mail naar energiecoach@blauwvingerenergie.nl. Meer weten over de opleiding? Kijk op blauwvingerenergie.nl


Volg ons


Blijf op de hoogte en praat mee.


Image Image Image Image
Image

Heeft jouw straat een straatambassadeur?


Het hart van onze beweging zijn de straatambassadeurs. Veel straten hebben een eigen contactpersoon. Heeft jouw straat ook een straatambassadeur?

Image