Energie besparenEnergie besparen


Energie besparenBesparen op de energierekening: iedereen kan het. Met kleine of wat grotere maatregelen bespaar je niet alleen op de energierekening, maar ook het milieu. Ga je verbouwen? Kijk dan op de pagina over verbouwen. Weten hoe je energie bespaart? Lees dan gauw verder.

Kleine energiebesparende maatregelen
Je hoeft niet het hele huis te verbouwen om energie te besparen. Er zijn kleine maatregelen waarmee je simpel energie bespaart. Zet de ketel op 60 graden (of nog lager op 45 graden) en breng tochtstrips aan en je bespaart al op de energierekening.

Isoleren
Het eerste waar je aan denkt bij energie besparen is: isoleren. Energie die niet verdwijnt, hoeft ook niet opgewekt te worden. Onze gratis energiecoaches helpen je graag op weg. Wil je aan de slag met gevelisolatie, dakisolatie of vloerisolatie, kijk dan op de pagina verbouwen en klussen.

Zonnepanelen en zonneboiler
Met je eigen zonnepanelen en zonneboiler wek je je eigen energie op. De investering van zonnepanelen heb je na zo'n acht jaar terugverdiend.


Stappen 
en tips

Tip 3:
gratis hulp van Warm Thuis Zwolle als je het zelf niet kan betalen


Populaire onderwerpen


Image
Image
Image

Energie besparen, hoe dan?Simpel besparen op warme burendag


Douchen met de warmte van de zon


Gratis hulp bij energie besparen

We organiseren regelmatig een warme burendag om simpel te besparen: een gezellige én nuttige middag met je straat. In één dagdeel kun jij met je buren simpele maatregelen nemen om energie en geld te besparen en je huis comfortabeler te maken.

Zonneboilers maken van de energie van de zon aangenaam water om mee te douchen. De zonneboiler bespaart ongeveer de helft op de kosten voor warm water. Hoe meer warm water je gebruikt, hoe meer geld je verdient met een zonneboiler.

Heb je kopzorgen over de energierekening? Wil je je huis energiezuinig maken, maar kun je dat niet betalen? Warm Thuis Zwolle helpt gratis. Kijk op www.warmthuiszwolle.nl voor de voorwaarden. 

Energie besparen, hoe dan?


Simpel besparen op warme burendag


We organiseren regelmatig een warme burendag om simpel te besparen: een gezellige én nuttige middag met je straat. In één dagdeel kun jij met je buren simpele maatregelen nemen om energie en geld te besparen en je huis comfortabeler te maken.


Image
Douchen met de warmte van de zon


Zonneboilers maken van de energie van de zon aangenaam water om mee te douchen. De zonneboiler bespaart ongeveer de helft op de kosten voor warm water. Hoe meer warm water je gebruikt, hoe meer geld je verdient met een zonneboiler.


Image
Radicaal energie besparen


Wat als het straks -10° is of het gas schaars wordt? Hoe kunnen we elkaar warm de winter door helpen? Op deze avond van warme burenpraat op 14 december gaan we bespaartips (die geen geld kosten) delen en verzamelen. Een warm gesprek voor huurders, woningeigenaren en mensen met kopzorgen over de energierekening.

Image

Verhalen


Samen krijg je meer gedaan


Het samenwerken met de buren op warme burendag bevalt Navin wel. “Vooral kleine klusjes blijven liggen als je het alleen moet doen. Het resultaat van simpel besparen is onzichtbaar maar het levert wel besparingen op. Met z’n allen zet je zo belangrijke stapjes.”

Image
Joke bespaart energie met haar zonnepanelen


“Ik vond Assendorp altijd al een leuke buurt, en vind hem door de vergroening nóg leuker” Een van de groene stappen die Joke nam toen ze hier kwam wonen, was de aanleg van zonnepanelen. Ze deed het via 50 tinten groen Assendorp, en is zeer tevreden. Achteraf was het ‘een fluitje van een cent’.

Image
De eerste gasloze koopwoning in Zwolle’s historische binnenstad


Gasloos én comfortabel in een historische woning? Volgens de meeste installateurs gaat dit niet samen. Olaf Heinen kreeg jaren geleden nul op het rekest toen hij om hulp vroeg bij het vergroenen van zijn woning in hartje Assendorp. Gelukkig is Olaf ‘een tikje eigenwijs’ en ondernemer genoeg om toch door te zetten. Het resultaat: een comfortabel huis zonder energierekening.

ImageEnergie besparen: het is nodigMet de nieuwste klimaatrapporten in het achterhoofd weten we het zeker: we moeten met z'n allen energie besparen om opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat moet op verschillende niveau's. Wij richten ons op onze wijk Assendorp. Hoe kunnen we mensen helpen om zo eenvoudig mogelijk zoveel mogelijk energie te besparen?Duurzame energiebronnen
Als we energiezuiniger leven, besparen we niet alleen op de energierekening, maar ook op het milieu. We moeten toe naar duurzame energiebronnen in plaats van fossiele brandstoffen die de aarde uitputten en de uitstoot CO2 in de atmosfeer verhogen.

Energieneutraal wonen
In een energieneutralen woning wordt er niet meer energie verbruikt dan er wordt opgewekt. Zelf energie opwekken en het energieverbruik in een woning naar beneden krijgen kan op verschillende manieren zoals we op deze pagina laten zien.

Van Parijs naar Assendorp: de energietransitie volgens Jan Rotmans 
Hoe brengen we het Klimaatakkoord van Parijs, waarin landen wereldwijd elkaar beloofden de opwarming van de aarde tegen te gaan, in Assendorp in de praktijk? Welke maatschappelijke transitie is nodig voor deze klimaatopgave? Daarover ging het op 3 november 2019 in het Warmtecafé van 50 tinten groen Assendorp.

Hoe urgent de transitie is, maakte Jan Rotmans onverbloemd duidelijk. “De energietransitie is de grootste uitdaging van de afgelopen 150 jaar” Lees hier het verslag van het warmtecafé.Volg ons


Blijf op de hoogte en praat mee.


Image Image Image Image
Image

Heeft jouw straat een straatambassadeur?


Het hart van onze beweging zijn de straatambassadeurs. Veel straten hebben een eigen contactpersoon. Heeft jouw straat ook een straatambassadeur?

Image