#017 | 28 april 2020 | Elektrische deelbakfiets krijgt vaste plek in Assendorperstraat

Elektrische deelbakfiets krijgt vaste plek in Assendorperstraat

Er komt een elektrische deelbakfiets in de Assendorperstraat te staan. Hij krijgt een vaste plek en een handig systeem waarmee hij makkelijk mee te nemen is door deelnemers. We zijn nu samen met de ondernemers bezig om een elektrische bakfiets aan te schaffen. Uit een proef met zes Assendorper ondernemers bleek vorig jaar dat een permanente deelbakfiets door veel ondernemers gewenst is. Hij was op meerdere momenten een uitkomst voor de ondernemers: ze hoefden niet met de auto om bepaalde spullen te vervoeren, wat tijd en geld scheelde. 

De proef was een succes

Assendorper ondernemer Christiaan Kuipers was ook heel enthousiast over de proef: “Met veel plezier hebben we als stichting Straatboer het gebruik van een elektrische deelbakfiets kunnen ervaren door de proef in Assendorp. Als startup was het voor ons zeer waardevol om te kijken of en hoe de werkzaamheden samengaan met de elektrische bakfiets. Ook was men heel behulpzaam in de dienstverlening voor het meenemen van de bakfiets de eerste keer. Inmiddels hebben wij – na deze proef – zelf een elektrische bakfiets aangeschaft om het vergroen(t)en van stedelijk gebied te versnellen.”

Lagere parkeerdruk en minder uitstoot

De bedoeling van de elektrische deelbakfiets in de Assendorperstraat is dat ondernemers minder vaak de auto hoeven te pakken om spullen te vervoeren. Als zoveel mogelijk ondernemers meedoen, wordt de parkeerdruk lager en is er minder uitstoot. Zo komen we tegemoet aan een wens van veel Assendorpers: een leefbaardere wijk met minder auto’s. 

Lees hier meer over dit project en hoe je mee kunt doen!