Project #7 | Elektrische bakfiets voor ondernemers
Bezorgen met elektrische bak- en vrachtfietsen heeft veel voordelen voor een stad. Het is duurzamer, schoner, en er is geen uitstoot van dieselbussen meer. De leefbaarheid in de stad verbetert en de stad wordt zonder al die bezorg-bussen ook nog beter bereikbaar. Ook Assendorp kan van deze voordelen profiteren.

Elektrische deelbakfiets krijgt vaste plek in de Assendorperstraat

Er komt een elektrische deelbakfiets in de Assendorperstraat te staan. Hij krijgt een vaste plek en een handig systeem waarmee hij makkelijk mee te nemen is door deelnemers. We zijn nu samen met de ondernemers bezig om een elektrische bakfiets aan te schaffen.

Lagere parkeerdruk en minder uitstoot

De bedoeling van de elektrische deelbakfiets in de Assendorperstraat is dat ondernemers minder vaak de auto hoeven te pakken om spullen te vervoeren. Als zoveel mogelijk ondernemers meedoen, wordt de parkeerdruk lager en is er minder uitstoot. Zo komen we tegemoet aan een wens van veel Assendorpers: een leefbaardere wijk met minder auto’s.

Succesvolle proef in 2019

Uit een proef met zes Assendorper ondernemers in 2019 bleek dat een permanente deelbakfiets door veel ondernemers gewenst is. Hij was op meerdere momenten een uitkomst voor de ondernemers: ze hoefden niet met de auto om bepaalde spullen te vervoeren, wat tijd en geld scheelde. Assendorper ondernemer Christiaan Kuipers was ook heel enthousiast over de proef: “Met veel plezier hebben we als stichting Straatboer het gebruik van een elektrische deelbakfiets kunnen ervaren door de proef in Assendorp. Als startup was het voor ons zeer waardevol om te kijken of en hoe de werkzaamheden samengaan met de elektrische bakfiets. Ook was men heel behulpzaam in de dienstverlening voor het meenemen van de bakfiets de eerste keer. Inmiddels hebben wij - na deze proef - zelf een elektrische bakfiets aangeschaft om het vergroen(t)en van stedelijk gebied te versnellen.”

Het verslag van de eerste bijeenkomst in de Enk op 1 juli 2019 vind je hier.

Doe je mee?

Ben je winkelier en/of ondernemer en lijkt het je wat om jouw vracht te vervoeren met zo’n elektrische deelbakfiets of heb je er nog meer ideeën over? Sluit dan aan bij de groep die er mee bezig is.


Volg ons


Blijf op de hoogte en praat mee.


Image Image Image Image
Image

Heeft jouw straat een straatambassadeur?


Het hart van onze beweging zijn de straatambassadeurs. Veel straten hebben een eigen contactpersoon. Heeft jouw straat ook een straatambassadeur?

Image