Verhaal #009 | 21 februari 2020 | Een auto minder in Assendorp

Een auto minder in Assendorp

Mattijs van Keulen en zijn vriendin wonen in de Groenestraat en zij doen het tegenwoordig zonder eigen auto voor de deur. Afgelopen maand deden ze hem weg. “Heerlijk! Geen zorgen en geen onvoorziene kosten meer.” Hoe zijn ze tot dat besluit gekomen? 

Nadenken over autogebruik

“Tijdens een infoavond van 50 Tinten Groen Assendorp over isolatie nodigde mobiliteitsmakelaar Arjan Broer ons uit om ook naar de infoavond over autodelen te komen. Daar raakten we in gesprek met Assendorper Joost Vlot, die een auto deelt met zijn buurman. Door dat gesprek gingen we nadenken over onze eigen auto. We hadden er een voor de deur, maar hadden we hem eigenlijk écht nodig? Het is tenslotte ook niet goed voor het milieu. Gaandeweg zijn gaan onderzoeken of we meer gebruik konden maken van alternatief vervoer, zoals openbaar vervoer en gebruik van een deelauto.

Een eigen auto bleek duurder

Op aanraden van Joost hebben we alle kosten in beeld gebracht en in een excel bestandje gezet. En toen schrokken we een beetje. Een eigen auto lijkt de goedkoopste optie, als je het vergelijkt met openbaar vervoer en gebruik van een deelauto. Maar als je alles gaat uitrekenen kom je erachter dat een eigen auto al snel duurder is. Het idee om de auto weg te doen of te delen werd steeds aantrekkelijker.

“We hebben alle kosten in een excel bestand gezet en toen schrokken we een beetje”

Met vier stellen een auto delen

Tijdens onze zoektocht deden we als proef mee met een private-lease-constructie van een elektrische auto. We spraken met buren om eventueel een auto te delen. Nu zijn we met een groep van vier stellen, die een maatschap vormen waarin we een elektrische auto delen. Deze groep hebben we leren kennen via Joost. Twee stellen daarvan waren al bevriend en eén van hen regelt al bijna 20 jaar hun vervoer met deelauto’s. We spreken af en toe af voor een wijntje of koffie om elkaar beter te leren kennen. Er is een hoofdleaser en mede-leasers. Vaste lasten worden gedeeld naar rato van gebruik. Zo regelen we alles in goed vertrouwen en overleg.

Een andere mindset

Familieafspraken doen we tegenwoordig met het openbaar vervoer. Als we ergens naartoe gaan wat we voorheen met de eigen auto deden, dan zijn er verschillende opties. We kijken of we er met het openbaar vervoer kunnen komen of we checken in de online agenda of onze deelauto, de elektrische Golf, beschikbaar is. En anders maken we gebruik van snappcar. Het reizen of regelen vergt nu iets meer tijd, en dus een andere mindset. Maar het is absoluut beter dan een eigen auto bezitten.

Hoge parkeerdruk in Assendorp

We hebben het steeds meer met vrienden over het gebruik van een deelauto. Sommigen zijn aan het denken gezet en bieden nu hun auto aan via Snappcar. Steeds meer denken er tegenwoordig over na om hun auto weg te doen of te delen. Een eigen auto bezitten is duur, het is slecht voor het milieu en de parkeerdruk is hoog, zeker in Assendorp. Het wordt eigenlijk steeds meer een luxe om een auto te hebben. 

Autoloze straat? Met AsRendorp kan het ook!

Ik zou wel een leefstraat willen in de Groenestraat, net als vorig jaar in de Coetsstraat was. Meer groen en minder auto’s, dat lijkt me te gek! Met AsRendorp is de straat altijd een dagje autovrij, dan merk je hoeveel ruimte en vrijheid dat geeft. En als het voor een dag kan, kan het toch ook voor langere tijd? We willen mensen uitnodigen om na te denken over hun eigen autobezit. Waarom denk je hem echt nodig te hebben? We laten zien dat een leven zonder eigen auto veel voordelen heeft en dat er genoeg alternatieven zijn. Dus als je er een keer over wilt praten ben je welkom!”