#25 | 5 oktober 2020 | Doe mee met duurzame huizenweek

IN VERBAND MET NIEUWE CORONA-MAATREGELEN IS HET PROGRAMMA AANGEPAST. LEES HIER HET AANGEPASTE PROGRAMMA MET JAN ROTMANS ALS GAST IN HET WARMTECAFÉ!

Van 31 oktober t/m 7 november is de Nationale Duurzame HuizenRoute en Assendorp doet ook mee. We organiseren onze eigen Duurzame Huizenweek met een uitgebreid programma. Of je nu inspiratie zoekt over verduurzaming, praktische tips nodig hebt, zin hebt om de handen uit de mouwen te steken of wilt gluren bij de buren, tijdens Duurzame Huizenweek kan het allemaal. Dit is het programma.

Het programma

DOEN op Warme Burendag – Meld je aan!
Op zaterdag 31 oktober is Warme Burendag. Wil je niet lullen maar poetsen? Vanaf 10:30 kun je samen met je buren aan de slag. We beginnen met een digitale instructie. Je krijgt gratis materialen waarmee je energiebesparende maatregelen neemt in je eigen huis. Tijdens het poetsen mag er natuurlijk gerust geluld worden 😉 In dit filmpje van warme burendag op 26 september zie je hoe leuk het is om samen simpel te besparen. En ook op 31 oktober is er weer muziek bij. Meld je gauw aan als coördinator in jouw straat. Als jij voor een groepje buren zorgt die meedoet, dan regelen wij de rest. Je ontvangt de juiste hoeveelheid materialen en we zorgen voor praktische hulp.

PRATEN in het WarmtecafĂ© – Meld je aan!
Op dinsdag 3 november openen we om 19.30 het WarmtecafĂ©. Het WarmtecafĂ© is een informele online ontmoeting die we een paar keer per jaar organiseren, met telkens een onderwerp dat te maken heeft met warmte en energiebesparing. Deze editie zijn we nog aan het voorbereiden. Waarschijnlijk gaan we kijken hoe het gemeentelijk beleid over warmte eruit ziet en en welke warmtebronnen voor Assendorp interessant zijn. Ook is er weer een persoonlijke klimaatcolumn van een raadslid uit Assendorp, dit keer Sylvana Rikkert. ’CafĂ©bezoekers’ kunnen vragen stellen en met elkaar in gesprek. Hou de agenda in de gaten voor het precieze programma. Als je je aanmeldt krijg je een link om gratis in te loggen. Zorg je zelf voor wat drinken en een snack? Wij regelen ook muziek!

KOPEN op de vloerisolatie-avond – Meld je aan!
Op donderdag 5 november is de vloerisolatie-avond. Vloerisolatie is een van de meest effectieve manieren om energie te besparen in je huis. Je vloer isoleren heeft enorm veel voordelen. Daarom zijn we zo enthousiast over het aanbod dat we voor jullie hebben. Als je -ook tijdens het thuiswerken- warme voeten wilt deze winter, Ă©n wilt besparen op je energierekening, kom dan naar de digitale vloerisolatie-avond. We starten om 19:30 uur. Bij aanmelding krijg je een zoom-link om in te loggen. 

KIJKEN in duurzame huizen – Meld je aan!
Op 7 november is Duurzame Huizenroute in Assendorp. Een paar bewoners openen zaterdag hun deuren voor bezoek. Heb je altijd al willen gluren bij de buren? Of wil je wel eens met eigen ogen zien hoe een verduurzaamd huis er uitziet? Ga op safari door je eigen wijk. Bezichtig een aantal voorbeeldhuizen met goede isolatie, vergroening en warmtepomp. Ontdek wat er allemaal mogelijk is in Assendorpse huizen, stel vragen aan bewoners en laat je inspireren.Gemeente Zwolle is ook actief met de Duurzame Huizenroute. Zelf meedoen met je huis? Meld je aan via welkom@50tintengroenassendorp.nl en bij de Duurzame Huizenroute.

Duurzame Huizenweek is voor iedereen

Of je nu al een energiezuinig huis hebt, of je bent sceptisch over verduurzamen en je wilt eerst nog wat meer zien, Duurzame Huizenweek is voor iedereen. Op welke manier je ook geĂŻnteresseerd bent in energiebesparing, gebruik de kans om tijdens een van onze activiteiten antwoord te krijgen op jouw vragen. Wil je meer weten over kosten en baten, een stapje verder komen met plannen voor jouw huis, wil je graag aan de slag, of ben je gewoon nieuwsgierig? Je bent welkom bij onze activiteiten.

Aanmelden kan via de agenda. Of mail naar welkom@50tintengroenassendorp.nl.

We organiseren alle bijeenkomsten corona-proof. Als er nieuwe maatregelen komen, passen we het programma aan.