#36 | 11 juni 2021 | Doe mee met de grote zonneboilerquiz

Als het aan 50 tinten groen Assendorp ligt, douchen wijkbewoners binnenkort met de warmte van de zon. We organiseren daarom deze maand een heuse Zonneboilerquiz. De winnaar wordt bekend gemaakt op een speciale bewonersavond op 24 juni.

Wat weet jij over zonneboilers en zonne-energie? Doe mee aan de zonneboilerquiz en test je kennis! Je kunt meedoen tot/met 21 juni. De winnaar ontvangt een groen douchepakket. Klik hier om de quiz te starten.

Douchen zonder CO2 uitstoot

Douchen met zonnewarmte is zeer geschikt voor mensen met weinig dakoppervlakte. Voor het verwarmen van water zijn immers relatief weinig collectoren of panelen nodig. Het bespaart bovendien CO2 en ongeveer de helft van de kosten voor warm water.

Vandaar dat wij de komende maanden met een speciale actie de Assendorpers ondersteunen in de aanschaf van een zonneboiler. We geven informatie over de techniek en over subsidiemogelijkheden.

Dankzij de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) komen bewoners in aanmerking voor een subsidie van €600 tot €2000,- op de aanschaf.

Duurzaam douchen

De zonneboiler is een duurzame vervanger van aardgas. Bij gebruik van zonne-energie stoot je geen CO2 uit. Ook goed om te beseffen: zonlicht raakt nooit op. Een huishouden van 4 personen bespaart met een zonneboiler jaarlijks zo’n 180 m3 gas en 330 kilo CO2-uitstoot.

Tijdens een (digitale) bewonersavond op 24 juni hoor je alles over douchen met zonnewarmte, over het aanbod voor twee soorten zonneboilers en een nieuw aanbod voor zonnepanelen. Ook meedoen? Meld je aan via welkom@50tintengroenAssendorp.nl