Project #008 | Deelauto-gebruik stimuleren

Probeer autodelen gratis uit!

Autodelen heeft veel voordelen. Minder auto’s in de straat betekent namelijk meer ruimte voor groen. In een straat met veel groen heb je minder last van overstromingen en hittestress. Meer groen is ook beter voor biodiversiteit: hoe meer soorten planten, hoe meer insecten en andere dieren zoals vogels. 

Bekijk hier het actuele aanbod in Assendorp:
https://www.snappcar.nl/auto-huren/assendorp
https://mywheels.nl/assendorp

Voordelig

Daar kom nog bij dat je onderaan de streep door autodelen goedkoper uit bent dan wanneer je een auto bezit! Zoals Assendorper Joost Vlot zegt: “Ik hoef geen auto te kopen, ik heb geen onverwachte kosten voor onderhoud én ik rijd goedkoper per kilometer!” Wat wil je nog meer?

Altijd een auto in de buurt

Veel mensen zijn bang dat het ten koste gaat van gemak. Bijvoorbeeld dat er geen auto is als je hem snel nodig hebt. Maar in de praktijk blijkt dat je bijna nooit misgrijpt op het moment dat je een auto nodig hebt. Daarnaast is het goed om van tevoren na te denken over een back-up oplossing, zoals toegang tot een andere deelauto in je buurt.

De Mobiliteitsmakelaar helpt je graag

Er zijn al veel enthousiaste autodelers in Assendorp. Maar we begrijpen dat je niet zomaar besluit om het zonder een eigen (tweede) auto te doen. Daarom kun je met vragen altijd terecht bij de Mobiliteitsmakelaar van Assendorp: Arjan Broer (a.broer@heelbreed.nl). Hij helpt je graag!

Autodelen gratis tot eind 2019

Daarnaast heeft 50 tinten groen een hele mooie actie voor alle Assendorpers: probeer autodelen tot het einde van 2019 gratis uit. Bekijk de voorwaarden en doe er je voordeel mee!

Hoe dan?

 1. Ga naar https://www.snappcar.nl/auto-huren/assendorp en/of www.mywheels.nl en kijk naar het aanbod van deelauto’s in (de buurt van) Assendorp.
 2. Meld je aan op één van deze platforms.
 3. Kijk welke deelauto beschikbaar is op de data dat jij een auto zou willen gebruiken en boek deze. (Let op: maximum vergoeding is €50,- per autohuurperiode.)
 4. Betaal de verhuurder en gebruik de auto waar je hem voor wilt gebruiken.
 5. Meld je met jouw betalingsbewijs bij de Mobiliteitsmakelaar en je krijgt jouw bedrag vergoed. Dat kan tijdens zijn spreekuur op woensdag tussen 10 en 11 in multifunctioneel centrum De Enk, via a.broer@heelbreed.nl of bel hem even via 06-14801303.

 Voorwaarden

 • Iedere volwassen inwoner van Assendorp kan één keer een deelauto gebruiken.
 • Het maximum bedrag is €50,- per autohuurperiode.
 • De vergoeding geldt voor de eerste 40 mensen die zich melden bij de Mobiliteitsmakelaar. 

 De voordelen van autodelen op een rijtje:

 • Delen is het nieuwe hebben: wel de lusten, niet de lasten.
 • Minder auto’s in de straat betekent meer ruimte voor groen, bijen en vogels.
 • Als jij en één van je buren binnen een straal van 10 woningen je auto wegdoet of standaard parkeert bij een parkeerhub in je buurt, krijg je toestemming om een parkeerplaats in je straat laten vergroenen. Wil je dat? Bel dan met Wijkbeheerder Jenine Timmerman via 038-4982409
 • Ontdek hoe eenvoudig het is om een auto te lenen via een deelplatform zoals Snappcar en Mywheels.
 • Ontdek hoe goed het voelt om bij te dragen aan een groenere leefomgeving!

 

Mobiliteitsmakelaar: 
Arjan Broer 
Email: a.broer@heelbreed.nl
Mobiel:
06-14801303


Image
Image

Image