Project #8 | Deelauto's

Autodelen heeft voordelen

Autodelen heeft veel voordelen. Minder auto’s in de straat betekent namelijk meer ruimte voor groen. In een straat met veel groen heb je minder last van overstromingen en hittestress. Meer groen is ook beter voor biodiversiteit: hoe meer soorten planten, hoe meer insecten en andere dieren zoals vogels. 

Bekijk hier het actuele aanbod in Assendorp:
https://www.snappcar.nl/auto-huren/assendorp
https://mywheels.nl/assendor

Voordelig

Daar kom nog bij dat je onderaan de streep door autodelen goedkoper uit bent dan wanneer je een auto bezit! Zoals Assendorper Joost Vlot zegt: “Ik hoef geen auto te kopen, ik heb geen onverwachte kosten voor onderhoud én ik rijd goedkoper per kilometer!” Wat wil je nog meer?

Altijd een auto in de buurt

Veel mensen zijn bang dat het ten koste gaat van gemak. Bijvoorbeeld dat er geen auto is als je hem snel nodig hebt. Maar in de praktijk blijkt dat je bijna nooit misgrijpt op het moment dat je een auto nodig hebt. Daarnaast is het goed om van tevoren na te denken over een back-up oplossing, zoals toegang tot een andere deelauto in je buurt.

 De voordelen van autodelen op een rijtje:

  • Delen is het nieuwe hebben: wel de lusten, niet de lasten.
  • Minder auto’s in de straat betekent meer ruimte voor groen, bijen en vogels.
  • Als jij en één van je buren binnen een straal van 10 woningen je auto wegdoet of standaard parkeert bij een parkeerhub in je buurt, krijg je toestemming om een parkeerplaats in je straat laten vergroenen. Wil je dat? Bel dan met Wijkbeheerder Jenine Timmerman via 038-4982409
  • Ontdek hoe eenvoudig het is om een auto te lenen via een deelplatform zoals Snappcar.
  • Ontdek hoe goed het voelt om bij te dragen aan een groenere leefomgeving!

Volg ons


Blijf op de hoogte en praat mee.


Image Image Image Image
Image

Heeft jouw straat een straatambassadeur?


Het hart van onze beweging zijn de straatambassadeurs. Veel straten hebben een eigen contactpersoon. Heeft jouw straat ook een straatambassadeur?

Image