CV op 45°: krijg ik mijn huis wel warm?

Cv-ketels staan gemiddeld genomen op 70 graden en dat is te warm om echt energiezuinig te stoken. Daarom raden we je aan om te stoken op 60 of zelfs 45 graden. Je gasketel heeft zo het beste rendement én wel 10 tot 15 procent meer dan als de ketel op 70 graden staat. Je kan er zelfs voor kiezen om dan te verwarmen met een warmtepomp of lage temperatuur warmtenet.

Lees voor meer informatie over verwarmen op lage temperaturen op www.zetmop60.nl.

Alleen nu vragen veel buren zich af: krijg ik mijn huis wel warm op deze lage temperatuur. Ze zijn bezorgd omdat ze in een oude woning met beperkte isolatie wonen. Dan is het lastig om het echt comfortabel warm te maken. Gelukkig zijn er buren die hun huis zonder grote investeringen verduurzamen en op lage temperatuur hun huis verwarmen. Ook bij de huizen rond de Sallandsweide! Doe je mee?

Om je te helpen organiseren we deze winter twee activiteiten:

Proefdraaien op 45 graden

Wij gaan komende winter tien huishoudens begeleiden om hun gasketel op 45 graden te zetten. Je kunt je nog aanmelden! We helpen je dan met de instelling van je cv-ketel en hebben zelfs gratis boosters om de radiatoren extra capaciteit te geven. Meld je nu aan via: 

 

Of neem even contact op via de mail: degroenerenovatie@50tintengroenassendorp.nl

Nieuwjaarsborrel

Om je te laten ervaren hoe het is om in een huis te zijn dat op lage temperatuur verwarmd wordt, organiseren we de nieuwsjaarborrel bij jullie buren. Het wordt een mini Duurzame-Warme-buren-route, waarbij je in de behaaglijke huiskamers die op lage temperatuur worden verwarmd toast op een gelukkig nieuwjaar. De exacte datum voor deze borrel volgt nog, dus houd de nieuwsbrief in de gaten!