Regentonnenactie


Wat?
De volgende stap in het klimaatadaptief maken van de stad Zwolle is het aanschaffen van een regenton. Dat roept ook een hoop vragen op. Welke regenton ik moet nemen? Hoe sluit ik een regenton aan? Welk materiaal is duurzaam?

Daarom nu een nieuwe actie om zoveel mogelijk regentonnen in Zwolle te krijgen. Na grondig onderzoek en de beste prijsonderhandelingen zijn er drie verschillende regentonnen geselecteerd die passend zijn aan de voor- of achterkant van je woning of schuur.

Waarom?
Een regenton is om verschillende redenen goed om aan te schaffen. Allereerst als wateropvang om vervolgens dit zachte water te gebruiken in de tuin, in plaats van schoon drinkwater. Daarnaast is het een buffer tijdens een regenbui om overbelasting van het riool te voorkomen.

Hoe?
Wil je een regenton aan de voorkant van je huis plaatsen? Dat mag! Houd je dan wel aan de afmetingen zoals bij de aanleg van een geveltuintje: tussen de rand van de regenton en de rand van de stoep moet minimaal 1.20 meter vrijgehouden worden om te lopen. Bij twijfel, overleg even met de wijkbeheerder.

KLIK HIER OM UW REGENTON TE BESTELLEN

 

Welke regenton kies ik?

Optie 1:  Regenton met plantenbak € 60 (gemeente Zwollle subsidieert 10 euro per regenton)

Slanke regenton met plantenbak voor in de tuin óf op balkon. Inhoud circa 110 liter. Bij aankoop van meerdere tonnen zijn de vierkante bakken aan elkaar te koppelen als ‘communicerende vaten’ met koppelstuk en een slang. Per extra regenton kost een koppelstuk €5. Bij 3 tonnen dus 2 koppelstukken bestellen.

Afmeting per bak 140x30x30 (vaste maat), vierkant met een kraantje op 15cm hoogte. De regenton is gemaakt van composiet en kan goed geverfd worden met primer en lak of buitenlatex. De plantenbak voor boven in de regenton wordt meegeleverd. Het betreft recyclede (afgekeurde/ongebruikte/schone) industriële voorraadbakken. Je stimuleert hiermee circulaire economie. Een voorbeeld is te zien aan de Van Ittersumstraat nummer 73.

 Image

Optie 2:  Oud wijnvat als klassieke regenton voor €130 of €135 (gemeente Zwollle subsidieert 10 euro per regenton)

Samen met wijnvat.nl uit Ens hebben wij twee wijnvat regentonnen uitgezocht. Beide zijn van onbehandeld hout met een losse deksel, zodat je er de uitstraling aan kan geven die je zelf wilt. De tonnen worden geleverd met kraantje.

De grote regenton heeft een inhoud van 224L en is gemaakt van eikenhout en kost €135 Afmetingen ca. 95cm hoog  en 70cm breed.

De kleinere regenton is 150L en gemaakt van kastanje hout en kost €130. Afmetingen ca. 80cm hoog en 58cm breed.


Image

Aanvullend: Vulautomaat om aan te sluiten op de regenpijp voor €21,75

In samenwerking met Wildkamp Zwolle hebben wij een regenton vulautomaat geselecteerd. Zij ondersteunen onze actie met een mooie korting op de vulautomaat.

Deze regenton vulautomaat heeft een buigzame verbindingsslang en daardoor kan de regenton op een handige plaats worden neergezet. Deze is geschikt voor een regenpijp met een doorsnee van 60, 70, 80 en 100 mm. Deze zwarte vulautomaat kan ongeschikt zijn voor aansluiting op een regenpijp die strak aan de muur zijn gemonteerd.

Klik hier voor het instructiefilmpje om de vulautomaat aan te sluiten op de regenpijp.


Image Image

 

Wanneer wordt de regenton afgeleverd?

Uw bestelling wordt op 27 maart geleverd en is tussen 14:00-16:00 uur op te halen bij de volgende locatie: het MobiPunt aan de Van der Laenstraat in Zwolle (ter hoogte van nr. 57 t/m 91). 

Ik ben om, natuurlijk wil ik een regenton. Waar kan ik die bestellen?

We hebben onze uiterste best gedaan als 50 Tinten Groen Assendorp om de beste prijs te onderhandelen. Wij zelf verdienen hier geen geld aan en bestellen op basis van de interesse in deze actie. Het enige wat wij rekenen is €2,50 voor de transactiekosten voor de bank en iDeal.

KLIK HIER OM UW REGENTON TE BESTELLEN

Wij zullen u zo snel mogelijk een bevestiging sturen als de aanmelding juist is ontvangen.
Voor vragen kun je mailen naar groen@50tintengroenassendorp.nl

Meer weten?

Wil jij op deze manier meewerken aan een groenere wijk en onderdeel zijn van deze klimaatadaptatie? Laat het weten aan ons via welkom@50tintengroenassendorp.nl. Je kunt ook altijd iemand anders van de stichting 50 tinten groen Assendorp aanspreken als je er meer over wilt weten. Wil je dit delen met zoveel mogelijk andere mensen uit Zwolle? Dan maken we samen de stad zo groen mogelijk!