#47 | 8 februari 2022 | Warmtecafé: Aarde

Warmtecafé Aardolie of vlas, footprint van isolatie.

MELD JE HIER AAN!

Na ons succesvolle seizoen 2021/20 presenteren we vier nieuwe Warmtecafé’s voor de winter van 2021/22. Met de vier elementen Water, Vuur, Aarde en Lucht als leidraad gaan we ontdekken wat de klimaatveranderingen betekenen voor Nederland, Zwolle en onze eigen huizen.

Samen met Berkum

Op 8 februari organiseert 50 Tinten Groen Assendorp het tweede warmtecafé van het seizoen, nu samen met Berkum Energie neutraal. De groene wijk Berkum is een proeftuin voor de energietransitie en de inwoners zijn druk bezig de eerste energie neutrale wijk van Zwolle te worden.

Deze keer is het thema Aarde en gaan we het hebben over de footprint van al die isolatie maatregelen die we in onze huizen aanbrengen. Want het is natuurlijk prachtig dat onze huizen comfortabeler worden en onze energierekening lager, maar hoeveel energie kost het eigenlijk om glaswol te maken? Of wanneer hebben we de footprint van PUR vloerisolatie terug verdient?

Samen met onder andere Sandra Nap praten we over biobased bouwen en lokale grondstoffen. We laten ons inspireren door buren die met biobased materialen aan de gang zijn gegaan en zetten de mogelijkheden én onmogelijkheden op een rijtje.

Stadsdichter Sarah Lucassen verzorgt een intermezzo met spoken word, muziek en illustraties van Carlyn Westerink.

Persoonlijke column van Zwolse Wethouder

Ook zijn we trots te mogen aankondigen dat we tijdens elk warmtecafé van dit seizoen een wethouder op bezoek zullen hebben met een persoonlijke column. Op 8 februari komt Monique Schuttenbelt op bezoek. Met haar achtergrond in bouwkunde en passie voor duurzaamheid geeft ze haar portefeuille “energietransitie” vorm.

Wat is een warmtecafé?

In een serie van vier warmtecafés onderzoeken 50 Tinten Groen Assendorp en Berkum Energie Neutraal, samen met de buren wat de impact is van de klimaatveranderingen in Zwolle Berkum, Assendorp. We laten ons voorlichten, inspireren en onderzoeken hoe we zelf invloed kunnen hebben om onze wijk toekomst bestendig te maken. Meld je aan en luister of praat mee

Aanvang 8 februari 19:30

MELD JE HIER AAN!