#45 | 8 december 2021 Warmtecafé: Zwolle aan zee met Henk Ovink

Na ons succesvolle seizoen 2021/20 presenteren we vier nieuwe Warmtecafé’s voor de winter van 2021/22. Met de vier elementen Water, Vuur, Aarde en Lucht als leidraad gaan we ontdekken wat de klimaatveranderingen betekenen voor Nederland, Zwolle en onze prachtige wijk Assendorp.

Welkom bij het digitale Warmtecafé op 8 december
Op 8 december organiseren we een digitaal Warmtecafé over klimaatverandering en de dreiging van de stijgende zeespiegel. Kloppen de voorspellingen over Zwolle aan zee of is het maar een storm in een glas water, moeten we Duits gaan leren of bouwen we een hoge dijk rond Zwolle?

Inspirerende spreker: Nederlands Watergezant Henk Ovink
Nadat we eerder topsprekers als Jan Rotmans, Lars Boelen en Jan Willem van de Groep in ons café hadden, zijn we er ook nu weer in geslaagd om een bijzonder inspirerende spreker te boeken: Henk Ovink.

Henk Ovink is Nederlands eerste Watergezant en reist de hele wereld over om met zijn kennis mensen en overheden te helpen met maatschappelijke en natuurlijke uitdagingen. In die rol ontmoet hij ook veel leiders. Zo stond hij tijdens de ambtstermijn van Barack Obama in het Witte Huis bekend als ‘Henk the waterguy’

Henk Ovink komt uit de Achterhoek en heeft nog in Zwolle gewerkt. Zijn visie: vecht niet tegen het water, reageer niet op de ramp van gisteren. Verbind water en ruimte op een slimme manier, richt stedelijke gebieden opnieuw in. Bereid je voor op de toekomst en werk samen met iedereen. Hij brengt economen, planologen, kunstenaars, stedenbouwkundigen en filosofen samen met buurtbewoners, activisten en bestuurders.

Persoonlijke column van Zwolse Wethouder
Ook zijn we trots te mogen aankondigen dat we tijdens elk warmtecafé van dit seizoen een wethouder op bezoek zullen hebben met een persoonlijke column. Op 8 december zal Ed Anker het spits afbijten over het thema water. Zwolle ligt centraal in de IJsseldelta omringd door de IJssel, het Zwarte Water en de Vecht. Die unieke ligging stelde Ed Anker voor bijzondere uitdagingen als het gaat om waterveiligheid en de bouw van nieuwe huizen. Voor Ed is deze uitdaging geen bedreiging, maar hij maakte het als kans voor de stad. Namelijk door Zwolle als koploper te positioneren in de manier waarop steden zich voorbereiden op de klimaatveranderingen.

Wat is een warmtecafé?
In een serie van vier warmtecafés onderzoekt 50 tinten groen Assendorp samen met de buren wat de impact is van de klimaatveranderingen in Assendorp en Zwolle. We laten ons voorlichten, inspireren en onderzoeken hoe we zelf invloed kunnen hebben om onze wijk toekomst bestendig te maken. Meld je aan en luister of praat mee.

Aanvang 8 december 19:30
Digitaal via Zoom

Ook meepraten? Meld je hier aan.