#29 | 14 december 2020 | Word energiecoach

Word energiecoach en help Assendorp energiezuiniger te maken 

50 Tinten Groen Assendorp zoekt enthousiaste en creatieve buren die energiecoach willen worden. Wij bieden een opleiding aan voor energiecoach waar je kosteloos aan mee kunt doen. Zo bouwen we samen kennis op in de wijk over besparen en kunnen we onze buren én onszelf helpen om onze huizen comfortabeler en duurzamer te maken. Doe je ook mee? 

Opleiding tot energiecoach

In februari start een (digitale) training tot energiecoach. In drie dagdelen leer je alles over energiebesparingen, subsidieregelingen, gesprekstechnieken, onze digitale tool het Hoomdossier en nog veel meer. Je kunt daarna je eigen huis én die van je buren helpen comfortabeler en energiezuiniger te maken. Zeker als je in een oudere woning in Assendorp woont, is het vaak best lastig om keuzes te maken als het gaat om energie besparen. Wat werkt wél in mijn huis en wat niet? Waar zitten de meest simpele besparingen en waar moet ik de komende jaren in investeren?

Hulp van iemand uit je eigen straat of buurt

Door de energietransitie gaat onze energierekening en verbruik de komende jaren flink veranderen. Hoe kunnen we zorgen dat we niet alleen de energierekening onder controle houden, maar ook onze huizen comfortabeler maken? Of je nu bezig bent om je huis zo duurzaam mogelijk te maken of je wilt zoveel mogelijk besparen op je energierekening, het is fijn om laagdrempelig toegang te hebben tot professioneel advies. En wat is vertrouwder en laagdrempeliger dan iemand uit je eigen straat of buurt?

Praktische kennis én toegang tot online community

50 Tinten Groen Assendorp werkt voor deze training samen met Energie Samen: het samenwerkingsverband van alle energie coöperaties in Nederland. Na de training beschik je niet alleen over voldoende basiskennis om energiecoachgesprekken te kunnen voeren, je krijgt ook toegang tot het community platform van Energie Samen: Hoom. Als lid van de online community blijf je de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van woningen én het begeleiden van bewoners.

Voel je je geroepen?

De training wordt betaald door 50 Tinten Groen Assendorp in combinatie met Blauwvingerenergie. Voel je je geroepen? Meld je dan aan via dit formulier, mail naar welkom@50tintengroenassendorp.nl of bel met Olaf Heinen voor meer informatie: 06-40668061