#26 | 19 oktober 2020 | Aangepast programma Duurzame Huizenweek

DIT IS HET AANGEPASTE PROGRAMMA VOOR DUURZAME HUIZENWEEK ASSENDORP

Van 31 oktober t/m 5 november is Duurzame Huizenweek in Assendorp. In verband met de nieuwe corona-maatregelen is er een aangepast programma. Eerst het goede nieuws: het Warmtecafé wordt extra spectaculair met niemand minder dan Jan Rotmans als gast. Verder gaat de Vloerisolatieavond door en de Warme Burendag gaat aangepast ook door. Duurzame Huizenroute Assendorp gaat NIET door.

Dit is het aangepaste programma voor Duurzame Huizenweek Assendorp.

Het programma

DOEN op Warme Burendag – Meld je aan!
Op zaterdag 31 oktober is Warme Burendag. Wil je niet lullen maar poetsen? Vanaf 10:30 kun je tegelijk met je buren aan de slag. We beginnen met een digitale instructie. Je krijgt gratis materialen waarmee je energiebesparende maatregelen neemt in je eigen huis. Hulp is telefonisch bereikbaar en als het echt nodig is komt er iemand langs. Meld je gauw aan als coördinator in jouw straat. Als jij voor een groepje buren zorgt die meedoet, dan regelen wij de rest. Je ontvangt de juiste hoeveelheid materialen en we zorgen voor genoeg praktische hulp.

PRATEN in het Warmtecafé met Jan Rotmans – Meld je aan!
Op dinsdag 3 november openen we om 19.30 het Warmtecafé en onze gast is niemand minder dan Jan Rotmans. De hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid spreekt over de energietransitie, met als thema: van Parijs naar Assendorp. Hij legt de verbinding tussen de wereldwijde doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs en het belang van de energiebesparende maatregelen die bewoners zelf nemen in hun huizen in Assendorp. Naast Jan Rotmans komt Raymond Frank van de gemeente Zwolle vertellen over de kersverse Transitievisie Warmte. Welke plannen zijn er voor Assendorp om de huizen duurzaam te verwarmen als ze van het aardgas afgaan? Verder maakt de Zwolse Esther Groenenberg tussen de gesprekken door muziek en spreekt Sylvana Rikkert, fractievoorzitter van GroenLinks Zwolle, haar persoonlijke klimaatcolumn uit. Natuurlijk kunnen ‘cafébezoekers’ ook met elkaar in gesprek. De opnames van het Warmtecafé zijn in de Nieuwe Keuken in Assendorp. Als je je aanmeldt krijg je een link om gratis in te loggen. Zorg je zelf voor wat drinken en een snack?

KOPEN op de vloerisolatie-avond – Meld je aan!
Op donderdag 5 november is de vloerisolatie-avond. Vloerisolatie is een van de meest effectieve manieren om energie te besparen in je huis. Je vloer isoleren heeft enorm veel voordelen. We hebben een mooi aanbod voor vloerisolatie en bodemisolatie die speciaal geschikt zijn voor Assendorpse huizen. We vertellen je er alles over op deze avond. Als je -ook tijdens het thuiswerken- warme voeten wilt deze winter, én wilt besparen op je energierekening, kom dan naar de digitale vloerisolatie-avond. We starten om 19:30 uur. Bij aanmelding krijg je een zoom-link om in te loggen. 

KIJKEN in duurzame huizen – Meld je aan!
Helaas gaat dit onderdeel van Duurzame Huizenweek Assendorp niet door. Landelijke Duurzame Huizenroute is ook geannuleerd. Hopelijk kunnen we volgend jaar wel gluren bij de buren 😉

Duurzame Huizenweek is voor iedereen

Of je nu al een energiezuinig huis hebt, of je bent sceptisch over verduurzamen en je wilt eerst nog wat meer zien, Duurzame Huizenweek is voor iedereen. Op welke manier je ook geïnteresseerd bent in energiebesparing, gebruik de kans om tijdens een van onze activiteiten antwoord te krijgen op jouw vragen. Wil je meer weten over kosten en baten, een stapje verder komen met plannen voor jouw huis, wil je graag aan de slag, of ben je gewoon nieuwsgierig? Je bent welkom bij onze activiteiten.

Aanmelden kan via de agenda. Of mail naar welkom@50tintengroenassendorp.nl.

We organiseren alle bijeenkomsten corona-proof. Het programma is aangepast aan de nieuwste corona-maatregelen.