#015 | 5 maart 2020 | Inspiratieavond ‘Minder auto’s, meer groen’

Inspiratieavond: Minder auto’s, meer groen

Op 27 februari was er in De Enk de inspiratieavond: ‘Minder auto’s, meer groen’, met niemand minder dan onze Assendorpse Harry Pierik.

Harry Pierik vertelde over het belang van groen in de omgeving en hoe dat ook meer in Assendorpse straten gebracht zou kunnen worden. Een groenere straat heeft veel voordelen: meer schaduw, meer leven, meer biodiversiteit. Maar hoe krijg je de auto’s de straat uit, waardoor je meer ruimte creëert voor groen? Daar ging het over tijdens deze goed bezochte avond in De Enk.

Mobiliteitsmakelaar Arjan Broer vertelde over de geslaagde kerstbomenactie. Bewoners kregen rond kerst een kerstboom voor de deur als ze tijdens die periode op het Mobipunt aan de Van der Laenstraat (die in december werd geopend) parkeerden. Daar deden zo’n tien bewoners aan mee. En nu die actie voorbij is, hoe gaan we verder met het vergroenen van de Assendorpse straten?

Geïnspireerd gingen de bewoners na de pauze met elkaar in drie groepen in gesprek over de kerstbomenactie en het vervolg. Dit gebeurde o.l.v. groenmakelaar Adriaan Mosterman, wijkbeheerder Marijke Sterkenburg en mobiliteitsmakelaar Arjan Broer. Hier vind je een kort verslag van de toffe groene ideeën die voorbij kwamen.

Uit deze gesprekken is veel informatie gekomen die we meenemen in nieuwe plannen voor de vergroening van de straten. We houden je op de hoogte!